Coś Specjalnego Apple Crisp
Przepis można zrobić coś specjalnego Apple Crisp w około 1 godzinę. Za 96 centów za porcję, dostajesz deser, który serwuje 6. Oglądasz swoją figurę? Ten wegetariański przepis lacto ovo ma 356 kalorii, 3G białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 16 powie, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś zmieloną gałkę muszkatołową, proszek do pieczenia, brązowy cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Allrecipes. Z łyżką wynik 24%, to danie nie jest takie super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Coś Specjalnego Apple Crisp, Chrupiące lody jabłkowe na naszą jesienną imprezę jabłkową!, oraz Chrupiąca Sałatka jabłkowo-pekan z winegretem jabłkowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Spryskaj 9-calowe naczynie do ciasta sprayem do gotowania.
Umieść mąkę, płatki owsiane, kokos, 1/4 szklanki białego cukru, 1/4 szklanki jasnobrązowego cukru, 1/2 łyżeczki cynamonu, 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól i masło do miski roboczej robota kuchennego. Pulsuj kilka razy, aby uzyskać mieszaninę, która wygląda jak grube okruchy. Dodaj orzechy włoskie.
W dużej misce wymieszaj jabłka, 1/4 szklanki białego cukru, 1/4 szklanki brązowego cukru, tapioki, ekstraktu waniliowego, 1/2 łyżeczki cynamonu i 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej, aż dobrze się połączą.
Wlej nadzienie do przygotowanego naczynia do ciasta; równomiernie rozprowadź polewę na nadzieniu.
Piecz w nagrzanym piekarniku, aż chrupiące jabłko zacznie bulgotać i zarumienić się na złoty kolor, 30 do 40 minut.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Cream Sherry, Port i Moscato d ' Asti to moje najlepsze typy na chrupiące. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Cipriani Prosecco. Ma 4,9 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
![Cipriani Prosecco]()
Cipriani Prosecco
Cipriani Bellini to znany na całym świecie koktajl z miąższu białej brzoskwini i wina musującego brut. Został wynaleziony w 1948 roku przez Giuseppe Cipriani z Harry ' s Bar w Wenecji i jest serwowany w każdym miejscu Cipriani na całym świecie. Świetny sposób na rozpoczęcie każdej imprezy lub niedzielny Brunch! Cipriani Bellini pokazuje eleganckie, świeże i owocowe aromaty ze zrównoważoną słodyczą i pachnącymi bąbelkami. Idealny o każdej porze, świetny jako aperitif.