Confit z białej fasoli z pieczonym pomidorem i Orecchiette Fagioli all ' Uccelletto

Confit z białej fasoli z pieczonym pomidorem i Orecchiette Fagioli all ' Uccelletto
Confit z białej fasoli z pieczonym pomidorem i Orecchiette Fagioli all ' Uccelletto to wegańskie przepis z 6 porcjami. Ta przystawka ma 366 kalorii, 13g białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Na $1.6 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką cebulę, pieprz, sól morską i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 50 minut. Z łyżeczką wynik 75%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Pieczony dorsz z białą fasolą, kompot pomidorowy i olej truflowy, Pieczony dorsz z białą fasolą, pomidorem i olejem truflowym przepis, oraz Zupa pomidorowa z białą fasolą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieścić fasolę w rondlu i dodać zimną wodę do pokrycia przez 2 cale. Doprowadzić do wrzenia, przykryć i zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Odstawić na 1 godzinę, a następnie odcedzić.
3
Wrzucić fasolę do rondla wraz z cebulą, selerem, marchewką i liściem laurowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
4
Dodaj wodę do pokrycia przez 2 cale. Powoli doprowadzić do gotować na wolnym ogniu na średnim ogniu. (Jeśli podgrzejesz je zbyt szybko, skórki mogą pęknąć.) Dostosować ciepło do utrzymania gołego dusić i gotować, odkryte, aż fasola są prawie miękkie, 20 minut lub dłużej, w zależności od wieku fasoli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
5
Dodaj sól, do smaku, i kontynuować gotowanie, aż fasola będzie miękka, ale nie mushy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
6
Wyjąć z ognia i ostudzić w cieczy. (Można przygotować fasolę do tego punktu 1 do 2 dni wcześniej; przykryć i przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
7
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
8
Fasolę odcedzić i wyrzucić warzywa, ale zachować płyn.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
9
Na rozgrzanej patelni żaroodpornej, która może przejść od góry pieca do piekarnika, wlać 1/4 szklanki oliwy z oliwek, dodać ząbki czosnku i pozostawić do karmelizacji, około 1 do 2 minut. Wymieszać przecier pomidorowy, dusić około 10 sekund, następnie dodać fasolę i płyn z białej fasoli.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(polecane: Velveeta)(polecane: Velveeta)
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
10
Posypać pomidorami koktajlowymi, tymiankiem, natką pietruszki, płatkami czerwonej papryki i 1 szklanką oliwy z oliwek. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Zielony Pomidor Zebra, Pokrojony W Cienkie PlasterkiZielony Pomidor Zebra, Pokrojony W Cienkie Plasterki
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
11
Piec, odsłonięty, przez 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
12
Wyjąć z piekarnika i odstawić na 15 do 20 minut, następnie wymieszać pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek, smak przypraw, i podawać na makaron orecchiette.
Składniki, których będziesz potrzebować
OrecchietteOrecchiette
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia70
Magazyn