Cod, styl Rzymski: Baccala alla Romana
Dorsz, styl Rzymski: Baccalan alla Romana może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 150g białka, 65 g tłuszczu, oraz w sumie 1291 kalorii. Na 6,05 zł za porcję, ten przepis okładki 59% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać baccala, sól i pieprz, skrzydełka z kurczaka, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 48 godzin i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest super. Spróbuj Flaczki w stylu rzymskim trippan alla Romana, Porgy, styl Rzymski: Pagro alla Romana, oraz Trippan alla romana (flaki w stylu rzymskim) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Moczyć baccala w lodówce przez 2 dni w kilku zmianach wody. Spłukać i osuszyć.
Doprowadzić wywar z kurczaka do wrzenia, zmniejszyć do duszenia i dodać baccala. Gotować 20 minut na wolnym ogniu.
Usuń rybę, dodaj czosnek, oliwę z oliwek, mleko i sól i pieprz do smaku, dobrze wymieszaj, aby połączyć i gotować 5 minut. Rybę włożyć do garnka, gotować przez 5 minut, a następnie podawać posypane posiekaną natką pietruszki.
W dużym rondlu o grubym dnie podgrzać olej na dużym ogniu, aż do palenia.
Dodać wszystkie części kurczaka i brązowy na całym, mieszając, aby uniknąć spalania.
Dodaj marchew, cebula, i seler do garnka i gotować, aż miękkie i rumiane. Wrzuć kurczaka do garnka i dodaj 3 ćwiartki wody, pastę pomidorową, ziarna pieprzu i pietruszkę. Wymieszać drewnianą łyżką, aby usunąć rumiane kawałki kurczaka i warzyw z dna patelni. Doprowadzić prawie do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować na małym wolnym ogniu, aż zmniejszy się o połowę, o 2 godziny, od czasu do czasu odtłuszczanie nadmiaru tłuszczu.
Usuń z ciepła, odkształć i naciśnij ciała stałe na dnie kadzi, aby wyjąć wszystkie płyny. Wymieszać wywar, aby ułatwić chłodzenie i odstawić na bok. Przechowywać w lodówce zapasów w małych pojemnikach do tygodnia lub zamrażać do miesiąca.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Cod działa bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Mark West Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 13 dolarów za butelkę.
![Mark West Pinot Grigio]()
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.