Ciepłe ciasta Johnny z jeżynami

Ciepłe ciasta Johnny z jeżynami
Ciepłe Johnny ciasta z jeżyn może być tylko deser szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 490 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 1,46 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać vanillan lody, sok z cytryny, miód, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Johnny Griddle Cakes, Jamaican Johnny Cakes, oraz Bezglutenowe Johnny Cakes-Johnnycakes-Jonnycakes-Hoecakes.

Instrukcje

1
Połączyć mleko, miód i 1/4 łyżeczki skórki cytryny w małym rondlu; gotować na małym ogniu, aż mieszanina osiągnie 43°, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
MiódMiód
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zdjąć patelnię z ognia i dodać drożdże; przykryć i strome 15 minut lub aż drożdże zaczną się spieniać.
Składniki, których będziesz potrzebować
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Mieszankę mąki kukurydzianej i mleka ubić w misce, aż będzie gładka. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 30 minut. Gdy ciasto rośnie, umieścić jeżyny w misce; posypać 3 łyżki cukru. Wymieszać sok z cytryny i pozostałe 3/4 łyżeczki skórki cytryny; pozostawić jagody do siedzenia w temperaturze pokojowej 30 minut, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
JeżynyJeżyny
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
JagodyJagody
CukierCukier
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
4
Ubij białka z małą prędkością mikserem elektrycznym, aż do uzyskania piany. Gdy maszyna pracuje na niskim poziomie, dodaj pozostałe 2 łyżki cukru, 1/2 łyżki na raz. Zwiększ prędkość do średniej i bij, aż utworzą się średnio sztywne szczyty. Po wyrośnięciu ciasta i wchłonięciu większości płynu, złóż jedną trzecią ubitych białek do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
CiastoCiasto
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
5
Dodać drugą trzecią mieszaniny białka jaja do ciasta, i złożyć, aż dobrze włączone. Złóż pozostałe białka, uważając, aby nie przesmażyć ani nie spuścić powietrza z ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
6
Podgrzać 1 łyżkę masła w żeliwnej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodaj ciasto, 2 zaokrąglone łyżki stołoweprzykłady na raz, tworząc ciasta o wielkości srebrnych dolarów. Gotować ciasta 1 1/2 protokół z każdej strony lub aż złoty kolor i gotowane przez.
8
Przełożyć na talerz i ogrzać. Powtórzyć z pozostałym masłem i ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
9
Podawaj macerowane jeżyny i soki na ciastach i lodach.
Składniki, których będziesz potrzebować
JeżynyJeżyny
LodyLody
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia7
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn