Ciepła sałatka ze szpinakiem i grzybami
Ciepła sałatka ze szpinakiem i grzybami to bezglutenowa przystawka. Ten przepis służy 2 osobom i kosztuje 1,43 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka, 7 g tłuszczu i łącznie 164 kalorie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka rozdartego szpinaku, proszku czosnkowego, sosu winegret malinowy i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał całkiem niezły wynik łyżką wynoszący 67%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Ciepła sałatka z grzybami i szpinakiem, Ciepła sałatka z grzybami i szpinakiem i Ciepła sałatka z grzybami i szpinakiem.
Instrukcje
Na patelni podsmaż cebulę i czosnek w proszku na maśle, aż cebula będzie miękka.
Dodaj grzyby; przykryć i gotować przez 1 minutę lub do miękkości.
Dodaj szpinak; posypać solą i winegretem. Przykryj i gotuj przez 1 minutę lub do momentu, aż szpinak zwiędnie.
Podawać na ciepło z grzankami.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Sałatka świetnie komponuje się z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Sonoma-Cutrer The Cutrer Chardonnay z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 37 dolarów za butelkę.
Sonoma-Cutrer The Cutrer Chardonnay
Aromaty Golden Delicious Apple, białej brzoskwini i nektarynki są akcentowane nugatem, spadzią i brązowym cukrem. Smaki brzoskwini, jabłka i crème brulee łączą się z nutami toffi, karmelu, ciepłego ciasta i pieczonego jabłka.