Ciepła sałatka z łososia i winogron pomidorów
Ciepła sałatka z łososia i pomidorów winogronowych może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 239 kalorii, 26g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na $4.8 za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz cytrynę, pomidory winogronowe, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 13 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Z łyżeczką wynik 93%, to danie jest znakomite. Spróbuj Łosoś Z Ciepłą Sałatką Pomidorowo-Oliwkową, Pieczony łosoś z ciepłym pomidorem i sałatką Edamame, oraz Ciepły Przepis Na Sałatkę Quinoan I Szpinak Z Pomidorami Winogronowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać dużą patelnię na dużym ogniu, aż będzie gorąco.
Dodać masło; rozprowadzić do płaszcza.
Miejsce mięso filety łososia bok w dół na patelni i sear na temat 3 min lub aż rumiane. Za pomocą szczelinowej szpatułki przenieś na płytkę, wysmarowaną bokiem do góry.
Dodaj pomidory na patelni i saute 3 min lub aż rumiane i zaczyna pop; za pomocą łopatki przenieść do miski.
Zmniejszyć ogień do średniego i niech pan lekko ostygnie.
Dodać czosnek do patelni off ciepła; saute przez 15 sek, aż pachnące.
Mąkę ubić na śmietanę; wlać na patelnię, mieszając. Powrót patelni do ognia i doprowadzić do duszenia, stale mieszając. Powrót łososia na patelnię, usmażony bok do góry. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i gotować na wolnym ogniu przez 2 do 7 minut (w zależności od grubości) lub aż łosoś po prostu płatki łatwo widelcem.
Ułóż sałatę na talerzach; top z pomidorami.
Ułóż łososia na wierzchu. Sos wymieszać na patelni i skropić sałatkami.
Podawać z cytrynowymi klinami do wyciśnięcia na wierzchu.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Couttures Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.