Ciepła sałatka z soczewicy z prażonymi burakami i kozim serem

Ciepła sałatka z soczewicy z prażonymi burakami i kozim serem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj ciepłej sałatki z soczewicy z pieczonymi burakami i kozim serem. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.71 za porcję. Jedna porcja zawiera 983 kalorie, 33g białka, oraz 70 g tłuszczu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka pieprzu, marchew, marchew i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 77%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Ciepła soczewica z zwiędłym boczkiem, prażonymi burakami i kozim serem, Ciepła Sałatka Z Soczewicy Z Kozim Serem, oraz Sałatka z prażonych buraków pistacjowo-kozim serem.

Instrukcje

1
Zacznij od pieczenia buraków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Buraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna KombinacjaBuraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna Kombinacja
1
Wiązać cebulę, marchew, seler, liść laurowy i tymianek gałązki razem w gazę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kliny, 1 )Pokroić W Kliny, 1 )
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania
2
W średnim rondlu umieścić wywar z kurczaka i doprowadzić do wrzenia. Wymieszać z soczewicą, doprawić solą i pieprzem, zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i gotować, aż soczewica będzie miękka, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 T Pieprzu Białego W Proszku1 T Pieprzu Białego W Proszku
SoczewicaSoczewica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Dobrze spuścić i wyrzucić worek z gazą aromatyczną.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania
4
Rozgrzać olej w dużej patelni saute na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Dodać boczek i gotować, aż lekko złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
6
Boczek wyjąć łyżką szczelinową do naczynia wyłożonego papierowymi ręcznikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
7
Dodać czosnek i marchewkę na patelni i gotować, aż miękkie, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
8
Dodaj gotowaną soczewicę i boczek na patelnię i wymieszaj, aby połączyć. Wymieszać z posiekanym tymiankiem i 1 łyżką octu sherry. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Trzymaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Gotowana SoczewicaGotowana Soczewica
Ocet SherryOcet Sherry
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
9
Aby złożyć, umieścić frisee w dużej misce, wrzucić połowę vinaigrette, i doprawić solą i pieprzem. Ułożyć Prażone buraki na zewnątrz 4 talerzy obiadowych. Podziel zielenie między każdą płytkę na środku. Top frisee z niektórych ciepłych soczewicy i umieścić kawałek sera koziego na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Ser KoziSer Kozi
VinaigretteVinaigrette
SoczewicaSoczewica
Curly EndiveCurly Endive
ZieloniZieloni
Buraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna KombinacjaBuraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna Kombinacja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
10
Każdą sałatkę skropić pozostałym winegretem.
Składniki, których będziesz potrzebować
VinaigretteVinaigrette
11
Podawać z kromkami francuskiego chleba.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb FrancuskiChleb Francuski
12
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
13
Buraki lekko posmarować olejem. Buraki owinąć w folię aluminiową, umieścić na blasze do pieczenia i piec w piekarniku, aż gotowane przez, około 45 do 60 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Buraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna KombinacjaBuraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna Kombinacja
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
14
Wyjąć z piekarnika, ostudzić przez 10 minut, a następnie obrać i pokroić w plasterki o grubości 1/4 cala.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
15
W małej misce ubić ocet, musztardę, tymianek oraz sól i pieprz. Powoli skropić olejem i ubijać aż do emulgowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie PlasterkiOgórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)

Składniki

113Orzechy dowolne (posiekane)boczek pokrojony w kostkęboczek pokrojony w kostkę1małemarchewka obrana i drobno pokrojona w kostkęmarchewka obrana i drobno pokrojona w kostkę1marchew, ćwiartkamarchew, ćwiartka1łodygaseler ćwiartkowyseler ćwiartkowy9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 t pieprzu białego w proszku1 t pieprzu białego w proszku2(może być lub przeglądać)Musztarda DijonMusztarda Dijon2966 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkisuszona Francuska zielona soczewicasuszona Francuska zielona soczewica4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyChleb francuski, do serwowaniaChleb francuski, do serwowania1liść laurowy, świeży lub suszonyliść laurowy, świeży lub suszony11 funt cukinii,posiekany świeży tymianekposiekany świeży tymianek4gałązkipokroić w kliny, 1 )pokroić w kliny, 1 )2(może być lub przeglądać)drobno posiekane świeże liście tymiankudrobno posiekane świeże liście tymianku9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkifrisee lub mieszane warzywafrisee lub mieszane warzywa2goździkiczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany4plastryser koziser kozi1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)2(zima)1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOliwa z oliwekOliwa z oliwek1( bakłażany)Cebula hiszpańska, obrana i poćwiartowanaCebula hiszpańska, obrana i poćwiartowana0(może być lub przeglądać)świeżo zmielony pieprzświeżo zmielony pieprz31 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejburaki (czerwone lub złote), szorowane, liście przycięteburaki (czerwone lub złote), szorowane, liście przycięte0(może być lub przeglądać)(duża tuba)(duża tuba)4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i świeżo zmielony pieprzSól i świeżo zmielony pieprz596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiocet sherryocet sherry1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)ocet sherryocet sherry
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia56
Rodzaje PotrawSałatki
Magazyn