Cielęcina Sauté
Cielęcina Sauté jest bezmleczne danie główne. Na $1.5 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 217 kalorii, 27g białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jeśli masz cielęcinę okrągły stek, pietruszka, perła cebula, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Szpinak Saute, Kalarepa Saute, oraz Squash Saute dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usuń tłuszcz z cielęciny.
Cielęcinę pokroić na 4 porcje.
Wymieszać mąkę, paprykę, 1/4 łyżeczki soli i pieprz. Cielęcinę posmarować mieszanką mąki. Spłaszczyć między arkuszami folii lub papieru woskowanego młotkiem do mięsa do grubości 1/4 cala.
Rozgrzać olej w 10-calowej patelni nonstick na średnim ogniu. Cielęcinę ugotować na oleju, obracając raz, aż zbrązowieje; odcedzić.
Dodaj wino, woda, rozmaryn, 1/4 łyżeczka soli, cebula i marchew do cielęciny na patelni.
Podgrzać do wrzenia; zmniejszyć ciepło. Przykryć i dusić około 45 minut, dodając wodę, jeśli to konieczne, aż cielęcina i warzywa będą miękkie.
Cielęcinę i warzywa układamy na półmisku; na wierzch polewamy kapiącą patelnię.
Posypać natką pietruszki.