Ciecierzyca z Chili, czosnkiem i tymiankiem

Need a przystawka wegańska? Ciecierzyca z Chili, czosnek i tymianek może być świetny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 8. Na 70 centów za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 13g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 438 kalorii. Jest idealny do Super Bowl. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, maldon, tłuste ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby to zrobić dzisiaj. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to Amerykańskie danie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 24 godziny i 20 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 67%, co jest solidne. Spróbuj Pikantny czosnek tymianek pieczona ciecierzyca (GF , SF + Vegan), Pieczona Curry Ciecierzyca Z Rozmarynem I Tymiankiem, oraz Ciecierzyca Pieczona Chili dla podobnych receptur.
Instrukcje
Namoczyć ciecierzycę w wystarczającej ilości zimnej wody, aby obficie pokryć i zrobić pastę z mąki, soli i sody oczyszczonej i trochę więcej zimnej wody.
Dodaj to do moczenia ciecierzycy. Pozostawić na 24 godziny.
Odcedzić i dokładnie opłukać ciecierzycę w durszlaku pod zimną bieżącą wodą w zlewie. Wrzucić do dużego rondla, obficie zalać zimną wodą i dodać pokrojoną na pół cebulę, gałązki tymianku i oliwę z oliwek. Nie sól: na tym etapie byłoby to trudne skóry. Nałożyć pokrywkę, doprowadzić do wrzenia i odstawić na półtorej godziny. Na tym etapie tylko zdjąć pokrywkę, aby zobaczyć, jak gotowane ciecierzyca są; można również teraz dodać sól. Jeśli są gotowane, należy obniżyć w miarce, aby usunąć około 2 1/4 szklanki wody do gotowania; w przeciwnym razie kontynuuj, aż będą gotowe.
Gdy już zarezerwujesz płyn do gotowania ciecierzycy, odsącz ciecierzycę i usuń-szczypcami dla ułatwienia-kawałki cebuli i tymianku. To nie musi być bezwzględnie przeprowadzane, ale po prostu pozbyć się wszelkich oczywistych bitów. Po wystygnięciu można umieścić ciecierzycę w pojemniku do przechowywania, rzucając je najpierw w oliwie z oliwek, aby zapobiec wysuszeniu, dopóki ich nie potrzebujesz; lub gotować je do ostatniego etapu, niech ostygną i przechowywać w lodówce w przykrytym pojemniku lub misce pokrytej folią.
Z grubsza nasiona i posiekać czerwony pieprz chile, obrać i kawałek cebuli, naciśnij na ząbki czosnku, aby poluzować, następnie usunąć skórki, dodać wszystko, wraz z liśćmi tymianku, do procesora i blitz na miąższ. Na dużej, głębokiej patelni lub zapiekance-cokolwiek pasuje-wlej oliwę z oliwek, a gdy będzie ciepła, włóż miąższ z procesora.
Posypać solą i gotować delikatnie, mieszając od czasu do czasu, przez około 5 do 10 minut lub do miękkości.
Dodać ciecierzycę i obrócić do płaszcza, następnie wlać około połowę płynu do gotowania ciecierzycy i doprowadzić do wrzenia. Załóż pokrywkę i gotuj delikatnie, aż ciecierzyca będzie gorąca i miękka; prawdopodobnie będziesz musiał usunąć pokrywkę pod koniec gotowania, aby nadmiar wody odparował. Jeśli jednak skończy ci się płyn, zanim ciecierzyca będzie miękka i wystarczająco oblana, po prostu dodaj więcej zarezerwowanej wody.
Gdy ciecierzyca będzie gotowa, przełożyć do dużej miski lub trzymać na patelni, w której je ugotowałeś.
Skropić oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia i mieszać, aż ciecierzyca będzie błyszcząca, ale nie zbyt grubo poślizgnięta.
Posypać solą morską i liśćmi tymianku, jeśli masz na to ochotę (i tak się składa, że niektóre są rozproszone po powierzchni roboczej - możesz na tym etapie) lub pozostawić je po prostu naoliwione i solone.