Ciecierzyca z Chili, czosnkiem i tymiankiem

Ciecierzyca z Chili, czosnkiem i tymiankiem
Need a przystawka wegańska? Ciecierzyca z Chili, czosnek i tymianek może być świetny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 8. Na 70 centów za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 13g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 438 kalorii. Jest idealny do Super Bowl. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, maldon, tłuste ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby to zrobić dzisiaj. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to Amerykańskie danie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 24 godziny i 20 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 67%, co jest solidne. Spróbuj Pikantny czosnek tymianek pieczona ciecierzyca (GF , SF + Vegan), Pieczona Curry Ciecierzyca Z Rozmarynem I Tymiankiem, oraz Ciecierzyca Pieczona Chili dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Namoczyć ciecierzycę w wystarczającej ilości zimnej wody, aby obficie pokryć i zrobić pastę z mąki, soli i sody oczyszczonej i trochę więcej zimnej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch FioletowyGroch Fioletowy
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
2
Dodaj to do moczenia ciecierzycy. Pozostawić na 24 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
3
Odcedzić i dokładnie opłukać ciecierzycę w durszlaku pod zimną bieżącą wodą w zlewie. Wrzucić do dużego rondla, obficie zalać zimną wodą i dodać pokrojoną na pół cebulę, gałązki tymianku i oliwę z oliwek. Nie sól: na tym etapie byłoby to trudne skóry. Nałożyć pokrywkę, doprowadzić do wrzenia i odstawić na półtorej godziny. Na tym etapie tylko zdjąć pokrywkę, aby zobaczyć, jak gotowane ciecierzyca są; można również teraz dodać sól. Jeśli są gotowane, należy obniżyć w miarce, aby usunąć około 2 1/4 szklanki wody do gotowania; w przeciwnym razie kontynuuj, aż będą gotowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy PowietrznejCukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
4
Gdy już zarezerwujesz płyn do gotowania ciecierzycy, odsącz ciecierzycę i usuń-szczypcami dla ułatwienia-kawałki cebuli i tymianku. To nie musi być bezwzględnie przeprowadzane, ale po prostu pozbyć się wszelkich oczywistych bitów. Po wystygnięciu można umieścić ciecierzycę w pojemniku do przechowywania, rzucając je najpierw w oliwie z oliwek, aby zapobiec wysuszeniu, dopóki ich nie potrzebujesz; lub gotować je do ostatniego etapu, niech ostygną i przechowywać w lodówce w przykrytym pojemniku lub misce pokrytej folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Z grubsza nasiona i posiekać czerwony pieprz chile, obrać i kawałek cebuli, naciśnij na ząbki czosnku, aby poluzować, następnie usunąć skórki, dodać wszystko, wraz z liśćmi tymianku, do procesora i blitz na miąższ. Na dużej, głębokiej patelni lub zapiekance-cokolwiek pasuje-wlej oliwę z oliwek, a gdy będzie ciepła, włóż miąższ z procesora.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czerwona Papryka ChiliCzerwona Papryka Chili
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
Posypać solą i gotować delikatnie, mieszając od czasu do czasu, przez około 5 do 10 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
7
Dodać ciecierzycę i obrócić do płaszcza, następnie wlać około połowę płynu do gotowania ciecierzycy i doprowadzić do wrzenia. Załóż pokrywkę i gotuj delikatnie, aż ciecierzyca będzie gorąca i miękka; prawdopodobnie będziesz musiał usunąć pokrywkę pod koniec gotowania, aby nadmiar wody odparował. Jeśli jednak skończy ci się płyn, zanim ciecierzyca będzie miękka i wystarczająco oblana, po prostu dodaj więcej zarezerwowanej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
8
Gdy ciecierzyca będzie gotowa, przełożyć do dużej miski lub trzymać na patelni, w której je ugotowałeś.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
9
Skropić oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia i mieszać, aż ciecierzyca będzie błyszcząca, ale nie zbyt grubo poślizgnięta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 C. Białego Cukru1 C. Białego Cukru
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
10
Posypać solą morską i liśćmi tymianku, jeśli masz na to ochotę (i tak się składa, że niektóre są rozproszone po powierzchni roboczej - możesz na tym etapie) lub pozostawić je po prostu naoliwione i solone.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
TrudnośćEkspert
Gotowe W24 hrs, 20 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia26
Magazyn