Ciasto żurawinowo-kukurydziane z sosem karmelowo-orzechowym

Ciasto żurawinowo-kukurydziane z sosem karmelowo-orzechowym
Need a deser wegetariański? Ciasto żurawinowo-kukurydziane z sosem karmelowo-orzechowym może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 54g tłuszczu, oraz w sumie 861 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 1,46 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, brązowy cukier, sól morską i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 5 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 12 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto żurawinowo-pomarańczowe z polewą kukurydzianą Streusel, Ciasto dyniowe z sosem karmelowo-orzechowym, oraz Naleśniki bananowo-orzechowe z polewą karmelową dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stojak piekarnika na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. masło i mąka 9-calowy Okrągły patelni ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
W średniej misce wymieszać mąkę, mąkę kukurydzianą, proszek do pieczenia, sól i skórkę pomarańczową. Odmierz 3 łyżki mieszanki mąki do małej miseczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plasterki Obrane świeże Lub Mrożone BrzoskwiniePokrojone W Plasterki Obrane świeże Lub Mrożone Brzoskwinie
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Opcjonalnie Pokrojona W Cienkie Plasterki świeża BazyliaOpcjonalnie Pokrojona W Cienkie Plasterki świeża Bazylia
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Dodać posiekaną żurawinę i wrzucić do powlekania. Używając miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek, ubij masło i cukier na średniej prędkości, aż będą lekkie i puszyste, około 2 minut. Ubić ekstrakt z wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Wysokiej Jakości Niesłodzonej Czekolady, Grubo Posiekanej6 Uncji Wysokiej Jakości Niesłodzonej Czekolady, Grubo Posiekanej
Brzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W PlasterkiBrzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W Plasterki
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielony Cynamon, świeżo Starta Gałka Muszkatołowa I Mielone Goździki, ZmieszaneMielony Cynamon, świeżo Starta Gałka Muszkatołowa I Mielone Goździki, Zmieszane
4
Dodać żółtka i całe jajka, po jednym na raz. Stopniowo dodawać mieszaninę mąki i mieszać aż tylko włączone. Za pomocą szpatułki delikatnie złóż żurawinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W PlasterkiBrzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W Plasterki
(Keebler)(Keebler)
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
5
Wlać ciasto do przygotowanej patelni tortowej i wygładzić powierzchnię łopatką.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
6
Piec, aż ciasto będzie złoty kolor, a tester ciasta włożony do środka ciasta wychodzi czysty, około 40 minut. Ostudzić przez 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
7
Wyjąć ciasto z patelni i przenieść do stojaka drucianego do całkowitego ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
8
Ciasto pokroić w kliny, ułożyć na półmisku i podawać z sosem karmelowo-orzechowym. (Ciasto można zrobić 1 dzień wcześniej. Przechowywać szczelnie w plastikowym pojemniku.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
9
W średnim rondlu wymieszaj śmietanę, brązowy cukier i masło na średnim ogniu. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, stale mieszając. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż mieszanina zgęstnieje, o 25 do 30 protokół. Wymieszaj orzechy włoskie i sól morską, jeśli używasz. Przed podaniem pozostawić mieszaninę do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dietetyczna Soda KremowaDietetyczna Soda Kremowa
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania

Składniki

11 funt cukinii,pokrojone w plasterki obrane świeże lub mrożone brzoskwiniepokrojone w plasterki obrane świeże lub mrożone brzoskwinie2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 pudełko Pillsbury z wstępnie zawiniętym ciastem1 pudełko Pillsbury z wstępnie zawiniętym ciastem1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkisuszona żurawina, posiekana na kawałki 1/4 calasuszona żurawina, posiekana na kawałki 1/4 cala4largesżółtka jajżółtka jaj2largesCiasto kruche (Keebler)Ciasto kruche (Keebler)2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka uniwersalna, dodatkowo do odkurzania patelnimąka uniwersalna, dodatkowo do odkurzania patelni4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkikrem do intensywnego biciakrem do intensywnego bicia596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiskórka pomarańczowa (z 2 dużych pomarańczy)skórka pomarańczowa (z 2 dużych pomarańczy)0(może być lub przeglądać)sól morska drobnasól morska drobna1(może być lub przeglądać)drobna sól morska, opcjonalniedrobna sól morska, opcjonalnie2966 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiŻółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki(1/2 patyczka) niesolone masło, w temperaturze pokojowej(1/2 patyczka) niesolone masło, w temperaturze pokojowej1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki(1 1/2 patyczka) niesolone masło, w temperaturze pokojowej, dodatkowo na patelnię(1 1/2 patyczka) niesolone masło, w temperaturze pokojowej, dodatkowo na patelnię1(może być lub przeglądać)ekstrakt z czystej waniliiekstrakt z czystej wanilii1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekane orzechy włoskie, tostyposiekane orzechy włoskie, tosty1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiżółta drobna mąka kukurydzianażółta drobna mąka kukurydziana
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 12 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Magazyn