Ciasto Żurawinowe Ze Słodkich Ziemniaków
Ciasto żurawinowe ze słodkich ziemniaków może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 20. Za 42 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 3G białka, 6G tłuszczu i w sumie 202 kalorie. Ten przepis jest lubiany przez 26 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 45 minut. Udaj się do sklepu i podnieś jajka, mieszankę ciasta, mielony cynamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci smak domu. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia not so great spoonacular score of 28%. Podobne przepisy obejmują Farsz ze słodkich ziemniaków i żurawiny + prezent Sweet Sunshine, Piec z żurawiną i słodkimi ziemniakami, oraz Farsz ze słodkich ziemniaków i żurawiny.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj ciasto, słodkie ziemniaki, maślankę, jajka, olej i wanilię; ubijaj na niskich obrotach przez 30 sekund. Ubijaj na średnim poziomie przez 2 minuty.
Wlać do 13x9-in. blacha do pieczenia pokryta sprayem do gotowania.
Piec w temperaturze 350° przez 28-33 minuty lub do momentu, gdy wykałaczka włożona w pobliżu środka wyjdzie czysta. Ostudzić na ruszcie.
W małej misce wymieszaj serek śmietankowy, cukier cukierniczy, cynamon i chili w proszku.
Posyp żurawiną, kokosem i kawałkami czekolady. Przechowuj resztki w lodówce.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Cream Sherry, Port i Moscato d ' Asti to moje najlepsze typy na ciasto. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.