Ciasto ziemniaczane
Ciasto ziemniaczane może być właśnie tym deserem, którego szukasz. Ten przepis pozwala na przygotowanie 6 porcji o wartości 586 kalorii , 11 g białka i 24 g tłuszczu każda. Za 69 centów za porcję przepis ten pokrywa 20% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i kup sól, cebulę, wodę i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 1 godziny i 50 minut . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Z oceną Spoonacular wynoszącą 0% , to danie jest bardzo złe (ale nadal można je naprawić). Wypróbuj Loaded Baked Potato Soup with Crispy-Fried Potato Skins , Lamb & Sweet Potato Pot Pie i Potato-Cheese Pie , aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
W misce wymieszaj mąkę, cukier i sól; dodaj tłuszcz i masło, aż powstanie kruszonka.
Dodaj wodę i lekko wymieszaj widelcem. Uformuj ciasto w kulkę; podziel na pół. Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj jedną połowę, aby pasowała do 9-calowej formy do ciasta. Do nadzienia wymieszaj ziemniaki, cebulę, sól, pieprz i pietruszkę. Nałóż łyżką na spód; posmaruj masłem.
Rozwałkuj pozostałe ciasto, aby pasowało do wierzchu ciasta; nałóż nadzienie. Zaklej i złóż krawędzie; zrób kilka nacięć w górnej skorupie.
Piec w temperaturze 375° przez 1 godzinę.
Wlać śmietanę do nacięć w cieście; wstawić ponownie do piekarnika na 25 minut lub do momentu, aż ziemniaki będą miękkie.
Odczekać 5 minut przed pokrojeniem.