Ciasto z porem i selerem

Ciasto z porem i selerem
Jedna porcja zawiera 162 kalorie, 7G białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 12. Na 1,21 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, oliwę z oliwek, pietruszkę z płaskim liściem i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zupa z korzenia porów i selera, Farsz Z Korzenia Por-Seler, oraz Jedwabista Zupa Z Pora I Korzenia Selera dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszać mąkę i sól w dużej misce, następnie zrobić dobrze w środku i dodać wodę, jogurt, 1/2 szklanki oleju i ocet. Mieszaj, aż powstanie miękkie ciasto, a następnie ugniataj na powierzchni roboczej (nie pylić mąką), aż będzie gładka i giętka, około 4 minut. Uformuj ciasto w kulkę i włóż do naoliwionej miski, a następnie obróć do płaszcza. Przykryj miskę folią i pozostaw ciasto w temperaturze pokojowej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
JogurtJogurt
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
SólSól
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
1
Pory umyć w misce z zimną wodą, mieszając je, a następnie wyjąć i dobrze osuszyć w durszlaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
PorPor
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Rozgrzać 1/4 szklanki oleju w głębokim 12-calowej ciężkiej patelni lub 5-do 6-quart ciężki garnek na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie podsmażyć pory i seler z 1/2 sól łyżeczka, często mieszając, aż zmięknie i półprzezroczyste, 10 do 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SelerSeler
PorPor
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
GarnekGarnek
3
Przenieść do miski i ostudzić, mieszając od czasu do czasu, 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Zioła wymieszać w mieszaninę porów wraz z serem, pieprzem i pozostałą 1/2 łyżeczki soli. Jajka lekko ubić z pozostałymi 3 łyżkami oleju w małej misce, następnie wymieszać z nadzieniem z pora.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
ZiołaZioła
JajkoJajko
PorPor
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
1
Patelnia do pieczenia z 2 łyżkami oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
2
Podziel ciasto na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
3
Rozwałkuj 1 połowę na powierzchni z mąką za pomocą wałka do ciasta z mąką w prostokąt o wymiarach 19 na 14 cali. Złożyć prostokąt luźno na ćwiartki i przenieść na patelnię do pieczenia, a następnie rozwinąć ciasto i dopasować do patelni, pozostawiając 1-calowy zwis.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
4
Równomiernie rozprowadzić nadzienie na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Rozwałkować pozostałe ciasto na mąki powierzchni z mąką wałek do ciasta na 20-na 15-calowy prostokąt. Unieść ciasto i przykryć je nadzieniem, pozostawiając lekko pomarszczone.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
6
Zwiń krawędź dolnej skorupy na górę, aby utworzyć krawędź liny wokół ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
RolkaRolka
7
Wierzch ciasta posmarować pozostałymi 2 łyżkami oleju. Ostrymi nożami (zaznacz skórkę, ale nie przecinaj jej).
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
8
Piec ciasto na złoty kolor, 50 do 60 protokół. Schłodzić do temperatury pokojowej na patelni na stojaku, około 1 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
1
* Ciasto można zrobić 3 dni wcześniej i schłodzić w szczelnej plastikowej torbie. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed uruchomieniem.* Ciasto można piec 4 godziny wcześniej i przechowywać w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje12
Ocena Zdrowia15
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn