Ciasto z masłem morelowym
Apricot butter cake może być tylko deser szukasz. Na 63 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten przepis wegetariański lacto ovo ma 481 kalorii, 8G białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10. Jeśli masz jajka, ekstrakt z wanilii, mąkę samowyzwalającą i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 78 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 30%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Ciasto z morelami i rodzynkami, Ciasto dyniowe wypełnione morelami z polewą z rumianego masła, oraz Lekvar Apricot Butter-nadzienie morelowe do Hamantaschen.
Instrukcje
Piekarnik do 160C / 140C wentylator / Gaz
Posmarować blachę o głębokości 23 cm (najlepiej nie luźną, patrz końcówka poniżej) i wyłożyć podstawę silikonem lub pergaminem do pieczenia.
Wymieszać składniki polewy i rozprowadzić na podstawie puszki.
Wymieszać mleko i wanilię razem.
Włóż cukier i jajka do dużej miski i ubijaj blatem lub ręcznym mikserem elektrycznym, aż mieszanina będzie gruba, blada i zwiększy objętość, około 5 minut. Sprawdź, czy jest gotowy, podnosząc ostrza trzepaczki jeśli mieszanina na krótko pozostawia ślad, jesteś gotowy do kontynuowania.
Dodać jedną trzecią mąki i ubijać powoli, aby włączyć, a następnie jedną trzecią mleka i ponownie wymieszać. Powtórz jeszcze dwa razy, aż do dodania całej mąki i mleka. Powoli ubij w roztopionym maśle.
Połówki i kamienne morele.
Miejsce, ścięte bokiem w dół, w podstawie puszki.
Wlać ciasto na wierzch i wsunąć do piekarnika.
Piec przez 1-1 godzin, aż ciasto będzie twarde w dotyku i sprężyny z powrotem, gdy lekko naciśnięty.
Ciasto schłodzić w puszce przez 20 minut, następnie ostrożnie wyjąć z puszki, odkleić papier podszewkowy i podawać na ciepło lub na zimno.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port to moje najlepsze propozycje na ciasto maślane. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.