Ciasto Z Lodami Truskawkowymi Smoothie
Truskawkowy Smoothie Ice-Cream Pie wymaga około 50 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 183 kalorie, 2G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 100 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to niedrogi przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Przynosi wam to moje przepisy. Jest idealny do Dzień Matki. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz banany, jagody, cukier granulowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilku osobom naprawdę spodobał się ten deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i przyjazne dla fodmap dieta. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 22%. Spróbuj Szarlotka Smażone Ciasto Lodowe, Bezmleczne ciasto z masłem orzechowym z ciasteczkami czekoladowymi, oraz Lody Truskawkowe Paleo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pierwsze 3 składniki przetworzyć w robocie kuchennym, aż zostaną drobno zmiażdżone. Mocno wcisnąć mieszaninę na dno lekko nasmarowanej 10-calowej patelni sprężynowej.
Piec w temperaturze 350 przez 10 minut. Całkowicie schłodzić w patelni na stojaku z drutu.
Pozostawić lody waniliowe w temperaturze pokojowej 20 minut lub aż lekko zmiękną.
Truskawki i 2 łyżki cukru pudru przetwarzać w maszynce, aż puree, zatrzymując się, aby zeskrobać boki; usunąć mieszaninę truskawek i odstawić.
Przerabiać jagody i 1 łyżkę cukru pudru w maszynce do gotowania, aż do puree, zatrzymując się, aby zeskrobać boki; odstawić.
Banany rozgnieść widelcem w dużej misce; wymieszać z pozostałą 1 łyżką cukru pudru. Odstawić.
Umieść 1 kwartę lodów w dużej misce; pokroić na duże (3-calowe) kawałki. Złożyć mieszaninę truskawek do lodów, aż do wymieszania.
Wstawić do zamrażarki, aż będzie lekko jędrna.
Podziel pozostałą kwartę lodów na pół, umieszczając połówki w oddzielnych miseczkach. Mieszamy mieszankę jagodową na pół i mieszamy banany na pozostałą połowę.
Umieścić miski w zamrażarce.
Połowę mieszanki truskawek równomiernie rozprowadzić na przygotowaną skórkę w springform pan.
Umieść patelnię i pozostałą mieszaninę truskawek w zamrażarce. Zamrażać przez 30 minut lub do momentu, aż warstwa truskawek na patelni będzie lekko jędrna.
Rozprowadzić mieszaninę bananów równomiernie na warstwie truskawek na patelni; zwrócić patelnię do zamrażarki i zamrozić 30 minut lub do momentu, gdy warstwa banana będzie lekko jędrna. Powtórz procedurę z mieszanką jagodową.
Pozostałą mieszaninę truskawkową rozprowadzić na warstwie borówki na patelni i zamrozić 3 godziny lub do momentu, aż wszystkie warstwy będą twarde.
Ciasto pozostawić w temperaturze pokojowej na 15 minut przed podaniem.
Dekorować, w razie potrzeby.
Uwaga: do celów testowych użyliśmy lodów Hagen-Dazs.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Cuvaison Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 29 dolarów za butelkę.
![Cuvaison Pinot Noir]()
Cuvaison Pinot Noir
Cuvaison ' s Carneros Pinot Noir pochodzi z ich 400-akrowej posiadłości w południowej części Doliny Napa. Ta chłodna Winnica klimatyczna pozwala rok po roku na niemal idealne warunki do produkcji światowej klasy Chardonnay, Pinot Noir, Syrah, Sauvignon Blanc i Merlot. Kontrolowanie wszystkich aspektów uprawy w obrębie własnej winnicy daje Cuvaison przewagę w produkcji owoców najwyższej jakości, a tym samym minimalizuje manipulację w winnicy. Winiarz Steven Rogstad podsumowuje to najlepiej: "Mój styl i filozofia opierają się na wyrażaniu wyjątkowego charakteru naszych winogron Sadyba i robi jak najmniej do nich. Kiedy ktoś ma tak wspaniały owoc do pracy, to powinien być jego nacisk."