Ciasto Z Kwaśną Śmietaną Cytrynową
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur deser, więc dać Lemon śmietana Funt ciasto spróbować. Na 41 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 297 kalorii, 4G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 18. Jeśli masz cytryny, jajka, mąkę tortową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 101 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Ciasto Z Cytryną I Kwaśną Śmietaną, Ciasto Śmietanowo-Cytrynowe, oraz Ciasto Z Kwaśną Śmietaną Cytrynową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F. tłuszcz i mąka 10 cala rurki, 12 Puchar Bundt lub 2 patelnie Bochenek.Nożem odetnij żółtą część cytryn. To znaczy, ogol go, aby nie dostać zbyt dużo skórki pod spodem. Należy pozostawić dwie cytryny pokryte białym. Wycisnąć sok z cytryn i rezerwy 2 łyżki.Połowę wiórków skórki cytrynowej włożyć do młynka do kawy, młynka do przypraw lub mini choppera z ¼ szklanki cukru. Dobrze zmielić i wlać do miski. Powtórz z pozostałą cytryną i innym ¼ szklanki cukru.
Połącz cukier cytrynowy z resztą cukru i ustaw aside.In miska miksera Stoiska, ubić masło przez 2 minuty, aż będzie bardzo kremowy. Stopniowo dodawać mieszankę cytryny / cukru ze średnią prędkością. Zwiększ prędkość i bij przez około 7 minut.W międzyczasie połącz przesianą mąkę i sodę oczyszczoną. Zmniejsz prędkość miksera do niskiej i dodaj mieszankę mąki tortowej, 1 filiżankę na raz. Ciasto będzie bardzo grube.
Dodać żółtka i mieszać do wymieszania, następnie dodać wanilię i sok z cytryny i dobrze wymieszać. Wymieszać z kwaśnym cream.In w osobnej misce ubij białka, aż będą sztywne (ale nie za sztywne, bo trudniej będzie je złożyć). Złóż 1/3 ubitego białka, aby rozjaśnić ciasto, a następnie złóż Pozostałe.
Wlać do garnka i piec w temperaturze 300 przez 2 godziny. Jeśli używasz Patelnie Bochenek, piec przez 1 ½ godziny.
Ostudzić na 30 minut na patelni, a następnie ostrożnie wyjąć z patelni i ostudzić completely.To zrobić glazurę, umieścić masło w kuchence mikrofalowej bezpieczne miski i podgrzewać, aż się stopi. Wymieszać z sokiem z cytryny, następnie dodać kilka łyżek cukru pudru i mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodawać cukier, dobrze mieszając, aż lukier będzie miał dobrą mżawą konsystencję. Aby przetestować, przytrzymaj trochę w łyżce i pozwól mu spaść z powrotem do kubka. Przytrzymaj miarkę ciasta i mżnij go dekoracyjnie po bokach.