Ciasto z kremem z ciemnej czekolady
Ciasto z kremem z ciemnej czekolady to wegetariański deser lakto ovo. Jedna porcja zawiera 345 kalorii, 6 g białka i 17 g tłuszczu. Za 71 centów za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8 osobom. Mieszanka ekstraktu waniliowego, mleka, muszli i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis z Taste of Home ma 15 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 32%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Dark Chocolate Stout Cream Pie, czarno-białe ciasteczka: kremowy serek z kawałkami czekolady i ciemną czekoladą, ciemnobrązowy cukier oraz czarno-białe ciasteczka: kremowy serek z kawałkami czekolady i ciemną czekoladą, ciemnobrązowy cukier, aby zapoznać się z podobnymi przepisami.
Instrukcje
W dużym rondlu wymieszaj cukier, skrobię kukurydzianą i sól. Wymieszać z mlekiem i czekoladą. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż zgęstnieje i zacznie bulgotać. Zredukować ciepło; gotować i mieszać 2 minuty dłużej.
Niewielką ilość gorącego nadzienia wmieszać do żółtek; wszystko z powrotem na patelnię, ciągle mieszając. Doprowadzić do delikatnego wrzenia; gotować i mieszać 2 minuty dłużej.
Delikatnie wymieszaj z masłem i wanilią. Łyżką włóż do skorupy ciasta. Studzimy na drucianej kratce. Przykryj i schładzaj przez co najmniej 3 godziny.
Polecane wino: Port Ruby
Ruby Port to świetny wybór do ciasta z kremem czekoladowym. Ruby Porto to idealne wino deserowe do tego jedwabistego, czekoladowego ciasta. NV Hunt Country Vineyards Ruby Port Estate Bottled z oceną 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Winnica NV Hunt Country Ruby Port Estate butelkowana
Osobisty faworyt naszego dyrektora produkcji wina Jonathana Hunta. Po pracy lub po obiedzie odpręż się, napij się naszego Ruby Port i zrelaksuj się. Wino to charakteryzuje się bogatymi nutami jagód i długim, gładkim finiszem. Nasze gładkie i treściwe Ruby Port zaczyna się od mieszanki win Corot Noir i Chambourcin. Następnie wzmacniamy mieszankę 100% brandy winogronową (destylowaną wódką) i słodzimy ją, aby zapewnić idealną równowagę wszystkich smaków. Podawać w chłodnej temperaturze pokojowej.