Ciasto Z Kremem Pistacjowym

Ciasto Z Kremem Pistacjowym
Pistacjowy krem ciasto może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 217 kalorii, 5G białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 16 i kosztuje 66 centów za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz skórkę pomarańczową, masło, mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto Lodowe Z Żurawiną Pistacjową, Tort lodowy truskawkowo-pistacjowy, oraz Ciasto lodowe pistacjowo-figowe warstwowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Masło i mąka dwie 9-calowe okrągłe patelnie do ciast. Dno linii z woskowanym papierem ciętym do dopasowania; papier maślany i pył z mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Funta Grzybów Morelowych1/4 Funta Grzybów Morelowych
Masło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, SchłodzoneMasło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, Schłodzone
2
W małej misce wymieszaj 1 1/2 szklanki mąki tortowej, 1/4 szklanki cukru, proszek do pieczenia, 1/2 szklanki posiekanych pistacji (zawiń Pozostałe hermetyczne), mak, skórkę cytrynową, skórkę pomarańczową i kardamon.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plasterki Obrane świeże Lub Mrożone BrzoskwiniePokrojone W Plasterki Obrane świeże Lub Mrożone Brzoskwinie
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Płatki Kokosowe, Prażone, OpcjonalniePłatki Kokosowe, Prażone, Opcjonalnie
Mąka TortowaMąka Tortowa
Barwnik Spożywczy W Formie Pasty Lub Płynu – Zielony, żółty, Niebieski I CzerwonyBarwnik Spożywczy W Formie Pasty Lub Płynu – Zielony, żółty, Niebieski I Czerwony
3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
3
W szklanej miarce lub małej misce bezpiecznej dla mikrofal, roztopić 2 łyżki masła w kuchence mikrofalowej na pełnej mocy (100%), 1/2 do 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Funta Grzybów Morelowych1/4 Funta Grzybów Morelowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Warzyw KalifornijskichMieszanka Warzyw Kalifornijskich
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
Na ImprezyNa Imprezy
4
Dodać mleko i wanilię.
Składniki, których będziesz potrzebować
ArachidArachid
Olej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego SmażeniaOlej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego Smażenia
5
W głębokiej misce, z mikserem na dużej prędkości, ubić jajka z pozostałym 1 szklanką cukru, aż wystarczająco grube, aby trzymać kopce krótko po podniesieniu trzepaczki, 4 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (3,4 Uncji) Opakowanie Budyniu Błyskawicznego Czekoladowego JELL-O1 (3,4 Uncji) Opakowanie Budyniu Błyskawicznego Czekoladowego JELL-O
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Kartonowe Kółko Do Ciasta (6 Cali)Kartonowe Kółko Do Ciasta (6 Cali)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
6
Dodać mieszaninę mąki i mieszanki mleka. Mieszać lub mieszać delikatnie, aż dobrze wymieszane. Zeskrobać ciasto równo na przygotowane Patelnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, SchłodzoneMasło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, Schłodzone
Olej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego SmażeniaOlej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego Smażenia
7
Piec warstwy ciasta na środkowej półce w piekarniku regularnym lub konwekcyjnym 325, aż krawędzie będą rumiane i zaczną ciągnąć z boków patelni, a centra sprężynują po lekko naciśnięciu, 20 do 25 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na ImprezyNa Imprezy
Mielona Gałka Muszkatołowa LubMielona Gałka Muszkatołowa Lub
8
Schłodzić warstwy w patelniach na stojaku przez około 10 minut. Odwróć ciasta z patelni na stojak i ostrożnie zdejmij i wyrzuć woskowany papier.
9
Gdy warstwy są chłodne w dotyku, umieść jedną, od dołu do góry, na płaskiej płycie (od 10 do 12 cali. szerokie). Kopiec około 2 szklanki lukier śmietany na torcie; z długą, elastyczną metalową szpatułką, rozprowadzić lukier poziom się do krawędzi ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Rożek Cukru Lodowego1 Rożek Cukru Lodowego
4 Cienkie Plasterki Salami4 Cienkie Plasterki Salami
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
10
Pozostałą warstwę ciasta, od spodu do dołu, układamy na lukrze. Zeskrobać pozostałą lukier na wierzchu ciasta i, szpatułką, wcisnąć tyle na boki, aby zamrozić grubo, a następnie obracać równomiernie na wierzchu ciasta. Przykryć (najlepiej działa duża miska odwrócona nad ciastem) i schłodzić co najmniej 2 godziny lub do 1 dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Rożek Cukru Lodowego1 Rożek Cukru Lodowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
11
Wyjąć ciasto i posypać pozostałą 1/4 szklanki pistacji. Na każdym talerzu deserowym łyżka 3 do 4 łyżek sosu z kremem sezamowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
12
Ciasto pokroić w kliny i ustawić w sosie na talerzach.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
13
Lukier Śmietankowy. W schłodzonej dużej misce, z mikserem na dużej prędkości, ubić 1 1/2 szklanki ubijania śmietany, aż utrzyma miękkie, wyraźne szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
1 Rożek Cukru Lodowego1 Rożek Cukru Lodowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
14
Dodaj 1/2 szklanki kwaśnej śmietany, 1/4 szklanki cukru i 1/2 łyżeczki każdego ekstraktu migdałowego i wanilii. Bij z dużą prędkością, aż mieszanina będzie wystarczająco gruba, aby utrzymać miękkie, wyraźne szczyty. Użyj do wypełnienia i zmrożenia pistacjowego ciasta śmietanowego (poprzedzającego).
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Zmielonych Orzechów Makadamia1/4 Szklanki Zmielonych Orzechów Makadamia
1/4 Funta Grzybów Shiitake, Pokrojonych W Plasterki1/4 Funta Grzybów Shiitake, Pokrojonych W Plasterki
3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych
ArachidArachid
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia3
Magazyn