Ciasto Z Kremem Jeżynowym
Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 443 kalorie. Ten przepis służy 8. Jeśli 1,23 zł za porcję spada w budżecie, ciasto z kremem jeżynowym może być super Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Udaj się do sklepu i odbierz śmietanę, sól, skrobię kukurydzianą i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 30 mówi, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Świeże Ciasto Z Jeżynami, Blue Velvet, BlackBerry Curd i Blackberry Lemon Cream Cheese Cupcakes, oraz Ciastka brzoskwiniowo-jeżyn z kremem jeżyn dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrób skórkę. W misce miksera stojącego wymieszaj mąkę, cukier, sól.
Dodać pokrojone masło. Z łopatką dołączone i mikser ustawić na średnim niskim, uruchomić przez około 1 ½ minuty lub aż mieszanina zaczyna wyglądać krucho i masło jest rozproszone. Z mikserem na niskim poziomie (lub możesz to zrobić ręcznie), dodaj wodę i mieszaj tylko do momentu, aż mieszanina się połączy – uważaj, aby jej nie przepracować. Opróżnij na czystą powierzchnię i uformuj dysk. Owinąć w folię i schłodzić przez 1 godzinę lub aż będzie gotowy do użycia.
Odstawić ciasto na blat na około 20 minut.
Zwiń w duże koło i dopasuj do 9-calowej płyty Deep dish pie, aby obejmowała boki. Przykryć folią, zważyć ciężarami ciasta.
Piec w temperaturze 425 przez 15 minut.
Wyjąć folię i masy ciasto i piec przez kolejne 5-10 minut lub aż złoty kolor brązowy.
Ochłoń.Zrób nadzienie. Odstawić 1 szklankę jeżyn i umieścić pozostałe 4 szklanki jeżyn w średnim rondlu.
Połącz cukier i skrobię kukurydzianą i zalej jagody, mieszając tak, aby były pokryte mieszaniną cukru. Podgrzać do średniej temperatury i gotować przez około 8-10 minut, mieszając i zacierając, aż mieszanka jagodowa zagotuje się, zgęstnieje, a skrobia kukurydziana traci swoją kredę.
Zdjąć z ognia, wlać do miski i wymieszać z sokiem z cytryny.
Pozostawić mieszaninę jagodową do ostygnięcia przez około godzinę.
Wymieszać serek, śmietanę i cukier i rozprowadzić na chłodnym upieczonym cieście. 1 szklankę świeżych jeżyn rozsypać po śmietanie.
Ugotowane jagody zalać wierzchem i schłodzić przez 3 lub więcej godzin.