Ciasto z gorzką pomarańczą i makiem
Jeśli chcesz dodać więcej lacto ovo vegetarian przepisy do twojego repertuaru, Bitter orange & poppy seed cake może być przepis, który powinieneś wypróbować. Na 77 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 428 kalorii, 6G białka, oraz 21 g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę, mak, skórkę pomarańczową i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 61 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Kilka osób naprawdę lubi ten deser. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 19%, co jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Ciasto Z Makiem W Całości Pomarańczowym, Ciasto Z Makiem Pomarańczowym, oraz Ciasto Z Makiem Pomarańczowym.
Instrukcje
Piekarnik do 160C / wentylator 140C / Gaz
Masło głęboką, średniej wielkości puszkę bochenka (około 20 x 10 cm, mierzona od góry), a następnie wyrównać podstawę prostokątem z nieprzywierającego papieru do pieczenia.
Włożyć marmoladę do małej patelni, podgrzewać delikatnie, aż się stopi (lub użyć dzbanka lub miski z mikrofali, a następnie gotować na wysokiej 30 sekund). Ubij w jogurcie, a następnie pozostaw do ostygnięcia na kilka minut.
Włóż pozostałe składniki ciasta do dużej miski i ubijaj elektryczną ręczną trzepaczką, aż będą gładkie. Szybko ubić mieszankę jogurtu i marmolady, a następnie wlać do przygotowanej puszki. Będzie cieknący. Pozostaw mieszankę w środku puszki, zamiast wyrównywać górę, aby pomóc jej podnieść się i pęknąć w środku.
Piec 1 godz.-1 godz. 10 min. do złotego i dobrze wyrośniętego; szaszłyk powinien wyjść czysty. Po 45 minutach przyjrzyj się ciastu; jeśli przybrało dużo koloru, luźno przykryj papierem do pieczenia. W międzyczasie podgrzej sok pomarańczowy i marmoladę na małej patelni na delikatnym ogniu, aż Marmolada się roztopi (lub użyj kuchenki mikrofalowej jak wcześniej). Odstawić do ostygnięcia, od czasu do czasu mieszając, aż do uzyskania gęstej, ale nadal ciekłej, glazury. Gdy ciasto jest gotowe, schłodzić w puszce przez 10 minut, a następnie obrócić na stojak. Łyżka polewa nad ciastem, podczas gdy jego po prostu ciepłe. Ciasto najlepiej serwować w dniu jego wyprodukowania, ale będzie przechowywać do 3 dni szczelnie zapakowane w szczelnym pojemniku. Zamarza do 1 miesiąca, nie szkliwiony.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Ciasto świetnie komponuje się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "