Ciasto z gorzką pomarańczą i makiem

Ciasto z gorzką pomarańczą i makiem
Jeśli chcesz dodać więcej lacto ovo vegetarian przepisy do twojego repertuaru, Bitter orange & poppy seed cake może być przepis, który powinieneś wypróbować. Na 77 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 428 kalorii, 6G białka, oraz 21 g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę, mak, skórkę pomarańczową i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 61 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Kilka osób naprawdę lubi ten deser. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 19%, co jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Ciasto Z Makiem W Całości Pomarańczowym, Ciasto Z Makiem Pomarańczowym, oraz Ciasto Z Makiem Pomarańczowym.

Instrukcje

1
Piekarnik do 160C / wentylator 140C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Masło głęboką, średniej wielkości puszkę bochenka (około 20 x 10 cm, mierzona od góry), a następnie wyrównać podstawę prostokątem z nieprzywierającego papieru do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Włożyć marmoladę do małej patelni, podgrzewać delikatnie, aż się stopi (lub użyć dzbanka lub miski z mikrofali, a następnie gotować na wysokiej 30 sekund). Ubij w jogurcie, a następnie pozostaw do ostygnięcia na kilka minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 CalaKiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Włóż pozostałe składniki ciasta do dużej miski i ubijaj elektryczną ręczną trzepaczką, aż będą gładkie. Szybko ubić mieszankę jogurtu i marmolady, a następnie wlać do przygotowanej puszki. Będzie cieknący. Pozostaw mieszankę w środku puszki, zamiast wyrównywać górę, aby pomóc jej podnieść się i pęknąć w środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 CalaKiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Piec 1 godz.-1 godz. 10 min. do złotego i dobrze wyrośniętego; szaszłyk powinien wyjść czysty. Po 45 minutach przyjrzyj się ciastu; jeśli przybrało dużo koloru, luźno przykryj papierem do pieczenia. W międzyczasie podgrzej sok pomarańczowy i marmoladę na małej patelni na delikatnym ogniu, aż Marmolada się roztopi (lub użyj kuchenki mikrofalowej jak wcześniej). Odstawić do ostygnięcia, od czasu do czasu mieszając, aż do uzyskania gęstej, ale nadal ciekłej, glazury. Gdy ciasto jest gotowe, schłodzić w puszce przez 10 minut, a następnie obrócić na stojak. Łyżka polewa nad ciastem, podczas gdy jego po prostu ciepłe. Ciasto najlepiej serwować w dniu jego wyprodukowania, ale będzie przechowywać do 3 dni szczelnie zapakowane w szczelnym pojemniku. Zamarza do 1 miesiąca, nie szkliwiony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jak Zazdrość AniołaJak Zazdrość Anioła
Kiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 CalaKiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Ciasto świetnie komponuje się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Magazyn