Ciasto Truskawkowo-Amaretto
Ciasto truskawkowo-Amaretto może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 398 kalorii, 5G białka, oraz 23G tłuszczu. Na 71 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 104 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś truskawki, olej roślinny, cukier puder i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Truskawkowe Ciasteczka Amaretto, Babeczki Amaretto migdałowe z bitą śmietaną Amaretto, oraz Tort Amaretto.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° (325°F dla ciemnych lub nieprzywierających patelni). Posmaruj i lekko mąki dwie 8-lub 9-calowe okrągłe patelnie do ciast.
Umieścić migdały w robocie kuchennym lub blenderze. Przykryć; procesować, aż migdały zostaną drobno zmielone.
W dużej misce, ubić migdały i pozostałe składniki ciasta z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości 30 sekund, a następnie na średniej prędkości 2 minut, skrobanie miski od czasu do czasu.
Piec i ostudzić zgodnie z zaleceniami na polu 8-lub 9-calowe rundy.
W schłodzonej dużej misce ubijaj składniki kremu amaretto mikserem elektrycznym na dużej prędkości, aż uformują się miękkie szczyty.
Umieść 1 warstwę ciasta, zaokrągloną stroną w dół, na talerzu do serwowania.
Posmarować 1/2 szklanki śmietany amaretto; ułożyć pokrojone truskawki równomiernie na wierzchu. Wierzch drugą warstwą ciasta, zaokrąglony bok do góry. Stronę i wierzch ciasta z pozostałym kremem amaretto. Tuż przed podaniem udekoruj połówkami truskawek. Przechowywać luźno w lodówce.