Ciasto Sufletowe Z Semoliny
Suflet z semoliny to Wegetariańskie deser. Na 2,65 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 525 kalorii. Ten przepis służy 10. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz pistacjowy crème anglaise i syrop wiśniowo-pinot Noir, jajka, ekstrakt z wanilii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Ciasto Z Kaszą Kokosową, Pomarańczowe Ciasto Z Kaszą Manną, oraz Pomarańczowe Ciasto Z Kaszą Manną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło i mąka 10-calowy springform patelni. Owinąć zewnętrzną część patelni folią.
W dużym, ciężkim rondlu połączyć mleko z 3/4 szklanki cukru i doprowadzić do wrzenia.
Ubić kaszę manną i gotować na małym ogniu, ubijając często, aż zgęstnieje, około 2 minut. Wymieszać połowę masła i pozostałe 3/4 szklanki cukru i przenieść do dużej miski.
Niech semolina ostygnie całkowicie, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać z pozostałym masłem, następnie wymieszać 3 całe jajka, 9 żółtek i wanilię.
W dużej misce ubij białka, aż utworzą się sztywne szczyty. Wymieszaj jedną trzecią ubitych białek do kaszy manny, aby ją rozjaśnić, a następnie złóż pozostałe białka.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Ustaw patelnię na patelni do pieczenia i dodaj wystarczającą ilość gorącej wody, aby dotrzeć do połowy boku patelni do ciasta.
Piec w środku piekarnika przez 1 godzinę i 15 minut, lub do momentu, gdy ciasto jest nadmuchane, a środek jest nadal lekko jiggly.
Przenieść ciasto do stojaka drucianego do całkowitego ostygnięcia, następnie przykryć folią i przechowywać w lodówce na noc.
Uruchom nóż wokół krawędzi ciasta i usuń bok patelni springform.
Ciasto pokroić w kliny i podawać z pistacjowym Crme Anglaise i tartym syropem wiśniowo-Pinot Noir.