Ciasto Rumowe
Ciasto rumowe to Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 613 kalorii, 6G białka, oraz 32G tłuszczu. Na 1,37 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka soli, mąki, syropu rumowego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 19%, który nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Grillowany Pierścień Ananasowy Rum Sundae # SummerDessertWeek, Toll House Cake (Layer Cake lub Bundt Cake-You Pick), oraz Eggless Wheat Tutti Frutti Cake-wegańskie ciasto pełnoziarniste-Christmas Cake s.
Instrukcje
Ubij masło i cukier granulowany na średniej prędkości mikserem elektrycznym, aż będą lekkie i puszyste.
Dodać jajka, żółtko i wanilię, ubijając do wymieszania.
Dodać skórkę z cytryny, ubijając do wymieszania. Stopniowo dodawać rum i Likier bananowy, ubijając aż do wymieszania. (Ciasto będzie wyglądało na zsiadłe.)
Wymieszaj mąkę i 3 kolejne składniki; dodaj do ciasta na przemian z bitą śmietaną, zaczynając i kończąc mieszanką mąki. Beat ciasto z niską prędkością tylko do mieszania po każdym dodatku.
Wlać ciasto do natłuszczonej i zalanej mąką 10-calowej patelni Bundt.
Piec w 350 przez 55 do 60 minut lub aż długi drewniany kilof włożony do środka ciasta wyjdzie czysty.
Schłodzić w patelni na stojaku z drutu 15 minut. Przekłuj ciasto wielokrotnie za pomocą metalowego lub drewnianego szaszłyka.
Syrop rumowy polać równomiernie na ciasto.
Wyjąć z patelni; całkowicie schłodzić na stojaku z drutu.
Przed podaniem posypać równomiernie cukrem pudrem.
* Można zastąpić 1/4 szklanki ciemnego rumu.