Ciasto Red Velvet „Rybne”
„Rybny” tort Red Velvet zajmuje około 45 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 347 kalorii , 5 g białka i 20 g tłuszczu . Za 72 centy za porcję otrzymujesz deser dla 16 osób. Jest idealny na Walentynki . 7 osób uznało ten przepis za pyszny i sycący. Jeśli masz pod ręką barwnik spożywczy, mąkę do ciast, masło i kilka innych składników, możesz go zrobić. Jest dostarczany przez Taste of Home. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 0% , to danie jest bardzo złe (ale nadal można je naprawić). Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Vip Red Velvet Rope Cake , Red Velvet V Cake i Healthy Vegan Red Velvet Brownies .
Instrukcje
W dużej misce utrzyj masło i cukier, aż masa będzie lekka i puszysta.
Dodaj jajka, jedno po drugim, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Wbij wanilię, aromat maślany i barwnik spożywczy, jeśli chcesz.
Wymieszaj mąkę, kakao i sodę oczyszczoną.
Wymieszaj maślankę z octem.
Do ubitej masy dodawaj na przemian mieszankę mąki i maślanki. Dokładnie ubijaj po dodaniu każdej porcji.
Wlać do trzech natłuszczonych i posypanych mąką okrągłych foremek o średnicy 9 cali.
Piec w temperaturze 350° przez 15-20 minut lub do momentu, aż wykałaczka włożona blisko środka wyjdzie czysta. Ostudzić w foremkach przez 10 minut, a następnie wyjąć na kratkę, aby całkowicie ostygło.
Do lukru ubij mleko i mąkę w rondlu. Gotuj na średnim ogniu, stale mieszając, przez 5 minut lub do zgęstnienia. Przykryj i ostudź.
W dużej misce ubij masło i cukier, aż masa będzie lekka i puszysta. Ubij wanilię i aromat maślany. Stopniowo dodawaj schłodzoną mieszankę mleczną i ubijaj przez 4 minuty lub do uzyskania lekkiej i puszystej masy. Posmaruj schłodzone ciasto lukrem. Jeśli chcesz, udekoruj gumowatą rybą i robakami.