Ciasto Pomarańczowo-Szafranowe Bez Mąki
Ciasto pomarańczowo-szafranowe bez mąki to bezglutenowe i wegetariańskie deser. Na 1,06 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 396 kalorii, 11g białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Ten przepis od Serious Eats ma 429 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz proszek do pieczenia, ścinane migdały, cukier granulowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Idealne Ciasto Pomarańczowe Bez Mąki, Ciasto pomarańczowo-imbirowe bez mąki, oraz Przyprawione Ciasto Pomarańczowe Bez Mąki.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°. Linia 9-calowa springform patelnia z pergaminem i masłem.
Umieść dwie całe pomarańcze (nieobrane) w bezpiecznej misce mikrofalowej i przykryj.
Ciepło na dużej mocy, aż pomarańcze są bardzo miękkie i ciecz zaczyna się basen na dnie miski, 6 do 8 minut. W małej misce wymieszaj 1 łyżkę soku na dnie miseczki z 1/4 łyżeczki nitek szafranu. Gdy pomarańcze będą wystarczająco chłodne, pokrój na ćwiartki i przetworz w maszynce do gotowania, aż puree.
W dużej misce, ubij cukier z jajkami, aż do połączenia.
Ubić wanilią. Wrzucić migdały z proszkiem do pieczenia w małej misce, a następnie ubić do mieszaniny.
Zmiksować roztopione masło i szafran z sokiem.
Ubić na pomarańczowym puree.
Wlać do patelni i piec, aż złoty i szaszłyk włożony do środka wychodzi czysty, o 55 protokół.
Przenieś do stojaka z drutu, aby schłodzić 1 godzinę.
Z pozostałej pomarańczy, a następnie soku pomarańczowego, skórki z zewnętrznej skórki. W małym rondlu podgrzać skórkę, sok, miód, a pozostałe 1/4 łyżeczki szafranu nitki aż ciepłe.
Odwróć ciasto na talerz i usuń papier. Wbijamy dziurki w ciasto szaszłykiem i polewamy ciasto syropem. Schłodzić do temperatury pokojowej i podawać.