Ciasto Pomarańczowo-Rumowe
Pomarańczowy Rum ciasto może być tylko deser szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 690 kalorii, 9g białka, oraz 35 g tłuszczu na porcję. Na 1,28 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę z cytryny, maślankę, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Grillowany Pierścień Ananasowy Rum Sundae # SummerDessertWeek, Ciasto pomarańczowe bez jaj z lukrem pomarańczowym (ciasto Wegańskie), oraz Ciasto cytrynowe lub pomarańczowe (Cake Citron ou Cake Orange) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól; odstawić.
W dużej misce miksera elektrycznego śmietany masło, 1 szklanka cukru i skórki pomarańczowej i cytryny, aż puszyste.
Dodawać jajka, po jednym na raz, i ubijać po każdym aż do całkowitego wymieszania. Z małą prędkością dodawać mieszankę mąki na przemian z maślanką. Złożyć orzechy włoskie.
Rozłóż ciasto równomiernie w nasmarowanej 9-calowej patelni rurowej.
Piec w środku nagrzanego piekarnika 350 stopni F (175 stopni C) około 55 do 60 minut lub aż pick wstawiony w środku wychodzi czysty, ciasto kurczy się lekko z boków patelni i powierzchni sprężyny z powrotem po naciśnięciu lekko palcem. Chłodna patelnia na stelażu lekko. W rondlu wymieszać soki, pozostały 1 szklanka cukru i rum; doprowadzić do wrzenia, a następnie ostrożnie zalać ciasto na patelni. Ostudzić, przykryć; odstawić na patelni dzień lub dwa przed podaniem.