Ciasto polenta z kokosem z sosem potrójnie jagodowym
Na $1.2 za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 367 kalorii, 8G białka, oraz 12g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, ekstrakt z wanilii, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Polenta-placki rybne z pikantnym sosem pomidorowym, Kokos Potrójne Jagody Stalowe Cięte Owies, oraz Potrójne Jagodowe Ciasto Kokosowe-Lekko Pobłażliwe Poniedziałki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotować potrójny sos jagodowy i schłodzić.
Podczas schładzania sosu Rozgrzej piekarnik do 35
Grzać 2/3 szklanki kokosa na płytkiej patelni w 350 przez 5 do 7 minut, mieszając po 3 minutach; odstawić.
Podgrzej mleko w ciężkim rondlu na średnim ogniu, aż mleko prawie się zagotuje. (Obserwuj uważnie, ponieważ mieszanka mleka może szybko zagotować się z patelni.) Stopniowo wlać polentę i sól. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, stale mieszając, 10 do 12 minut, lub aż bardzo gruby.
Zdjąć z ognia, i wymieszać z cukrem, masło, wanilia, skórka cytryny, i 2/3 szklanki tosty Kokosowe; mieszać w jajkach. Podzielić mieszaninę polenty na 8 (6-do 8-uncji) ramekinów pokrytych sprayem do gotowania.
Umieść ramekiny na blasze do pieczenia i piec w 350 przez 20 do 23 minut lub aż zestaw.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej. Polenta ciasta mogą być usunięte z ramekins służyć, w razie potrzeby. Aby usunąć ciastka, Uruchom nóż wokół wewnętrznej krawędzi ramekin, aby uwolnić ciasto polenta.
Placki polenta, Kokosowe do góry, na dania deserowe; podawać z sosem potrójnie jagodowym.