Ciasto Orzechowo-Rumowe
Ciasto orzechowo-rumowe to Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.03 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 506 kalorii. Jeśli masz proszek do pieczenia, sól, orzechy laskowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Z łyżeczką wynik 36%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Grillowany Pierścień Ananasowy Rum Sundae # SummerDessertWeek, Ciasto Figowo-orzechowe do góry nogami, oraz Ciasto Czekoladowo-Orzechowe.
Instrukcje
Masło i mąka 9-calowa okrągła patelnia do ciasta. Toast orzechy laskowe na blasze obręczy, mieszając od czasu do czasu, przez około 10 minut, lub aż lekko rumiane.
Orzechy laskowe ostudzić na blasze do pieczenia, następnie przenieść je do ręcznika kuchennego i pocierać je razem, aby usunąć skórki.
Przenieść orzechy laskowe do robota kuchennego i drobno posiekać.
W małej misce przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i solą. W dużej misce, za pomocą ręcznego miksera, ubij masło z granulowanym cukrem, aż będzie puszyste. Beat w jaja, 1 na raz, aż włączone. Za pomocą gumowej szpatułki złóż mieszankę mąki w 3 partiach, na przemian z rumem i orzechami laskowymi.
W średniej misce ze stali nierdzewnej ubić białka do sztywności. Ubij jedną trzecią białek do ciasta, a następnie delikatnie złóż pozostałe białka. Zeskrobać ciasto na przygotowaną patelnię i piec przez około 35 minut, lub do momentu, gdy ciasto wróci po lekkim naciśnięciu.
Przełożyć do stojaka i ostudzić na patelni przez 15 minut. Obróć ciasto na stojaku i przykryj luźno ręcznikiem kuchennym, aż ostygnie do temperatury pokojowej. Ciasto obrócić z prawej strony do góry, wierzch polać cukrem cukierniczym, następnie pokroić w kliny i podawać.