Ciasto Na Zakwasie Czarny Las

Ciasto Na Zakwasie Czarny Las
Kwaśny czarny Las ciasto może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 761 kalorii, 13g białka, oraz 46 g tłuszczu na porcję. Na 3,27 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka kirsch, czekolady, czekolady i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to eggless Czarny Las ciasto, jak zrobić Czarny Las ciasto, Tort Czarny Las, oraz Tort Czarny Las II.

Instrukcje

1
W dużej misce do mieszania, połączyć zakwas starter, mleko i mąkę. Przykryć i pozostawić do siedzenia w temperaturze pokojowej na 8-24 godziny.Po 8 do 24 godzin Rozgrzej piekarnik do 350 Stopni Fahrenheita. Dobrze nasmaruj dwie 8-calowe okrągłe lub 7-calowe kwadratowe patelnie na ciasto.Zeskrobać ciasto na zakwasie do miski miksera elektrycznego (lub chwycić ulubioną drewnianą łyżkę, aby wymieszać ręcznie).
Składniki, których będziesz potrzebować
Przystawka Do ZakwasuPrzystawka Do Zakwasu
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Dodać cukier trzcinowy, olej kokosowy i wanilię i wymieszać na małej prędkości. Zwiększ prędkość do średnio-niskiej i dodaj jajka po kolei. Zmniejsz prędkość do niskiej i dodaj sól morską, sodę oczyszczoną i czekoladę.
Składniki, których będziesz potrzebować
O Cukrze CukierniczymO Cukrze Cukierniczym
Olej KokosowyOlej Kokosowy
Barwnik Spożywczy Red Velvet (taki Jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według UznaniaBarwnik Spożywczy Red Velvet (taki Jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
Powłoka Z Białego Cukierka, OpcjonalnaPowłoka Z Białego Cukierka, Opcjonalna
(Keebler)(Keebler)
3
Wymieszać tylko do jednolitego, skrobanie boki miski w razie potrzeby. Jeśli ciasto jest bardzo grube, dodaj kilka łyżek mleka, aby je rozrzedzić. Zeskrobać ciasto na przygotowane Patelnie i piec przez 20-30 minut lub aż Drewniany szaszłyk włożony w środek wyjdzie czysty. Schłodzić przez co najmniej 10 minut na patelni przed odwróceniem na stojak chłodzący.Gdy ciasto ostygnie, przygotuj syrop namaczany i bitą śmietanę wiśniową. W małym rondlu, połączyć wodę z cukrem i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aby rozpuścić cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gumowata CytrynaGumowata Cytryna
1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Zdjąć patelnię z ognia i wymieszać. Odstawić do ostygnięcia do pokoju temperature.To przygotować bitą śmietanę, schłodzić miskę miksera elektrycznego w lodówce lub zamrażarce lub napełniając ją lodowatą wodą przez kilka minut, a następnie dokładnie wysuszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gumowata CytrynaGumowata Cytryna
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
KirschKirsch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Do miski z kirschem i ekstraktem z wanilii umieścić trzy kubki gęstej śmietany i ubić z dużą prędkością za pomocą nasadki ubijającej, aż pojawią się miękkie szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Wysokiej Jakości Niesłodzonej Czekolady, Grubo Posiekanej6 Uncji Wysokiej Jakości Niesłodzonej Czekolady, Grubo Posiekanej
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
KirschKirsch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
6
Wyjąć trzy czwarte mieszaniny i rezerwy w lodówce do warstwy z ciasta. Ubić pozostały krem do jędrnych szczytów. Łyżka do worka rurowego i refrigerate.To złożyć ciasto, pokroić każdy schłodzone ciasto poziomo, aby utworzyć w sumie cztery cienkie warstwy. Zapisz jedną z dolnych warstw, aby użyć jako górną warstwę, ponieważ jest płaska i gładka z jednej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
7
Umieść jedną warstwę na talerzu i obficie posmaruj ją odrobiną namoczonego syropu. Łyżka na jednym lub dwóch dużych dollopach schłodzonej bitej śmietany (ok. 1/2 szklanki) i równomiernie rozprowadzić. Jedną trzecią wiśni rozsypać na śmietanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gumowata CytrynaGumowata Cytryna
1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
8
Na wierzchu umieścić kolejną warstwę ciasta i delikatnie docisnąć. Powtórz tak jak w poprzedniej warstwie z syropem do namaczania, bitą śmietaną i wiśniami, a następnie zrób to ponownie z trzecią warstwą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gumowata CytrynaGumowata Cytryna
1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
9
Umieść ostatnią czwartą warstwę ciasta na wierzchu, upewniając się, że płaska strona warstwy jest zwrócona do góry. Namoczyć pozostałym syropem i rozłożyć pozostałą bitą śmietanę na wierzchu i bokach ciasta.Rozrzuć tartą lub zwiniętą czekoladę na górze i bokach, jak chcesz. Na koniec ułóż mocny krem w rozety wokół krawędzi wierzchu ciasta i umieść wisienkę na każdej rozecie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gumowata CytrynaGumowata Cytryna
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
10
Podawać natychmiast lub przechowywać w lodówce do trzech godzin. Pod względem smaku ciasto jest jeszcze lepsze następnego dnia, ale bita śmietana opadnie w ciągu kilku godzin, więc ze względu na prezentację podawaj w ciągu kilku godzin od złożenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gumowata CytrynaGumowata Cytryna
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy

Składniki

2(może być lub przeglądać)O cukrze cukierniczymO cukrze cukierniczym596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkinierafinowany cukier trzcinowy, cukier palmy kokosowej lub surowy miódnierafinowany cukier trzcinowy, cukier palmy kokosowej lub surowy miód2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkinierafinowany cukier trzcinowy (lub 3/4 szklanki syropu daktylowego)nierafinowany cukier trzcinowy (lub 3/4 szklanki syropu daktylowego)4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwiśnie (pestkowe, plus 8-16 wiśni do ostatecznego przybrania)wiśnie (pestkowe, plus 8-16 wiśni do ostatecznego przybrania)50Orzechy dowolne (posiekane)gorzka czekolada (co najmniej 70% kakao, drobno starta lub zwinięta)gorzka czekolada (co najmniej 70% kakao, drobno starta lub zwinięta)2largesjaja pastwionejaja pastwione7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiśmietana ciężka (najlepiej surowa)śmietana ciężka (najlepiej surowa)2(zima)kirsch (lub inny likier o smaku wiśniowym)kirsch (lub inny likier o smaku wiśniowym)2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimleko (najlepiej surowe)mleko (najlepiej surowe)11 funt cukinii,nierafinowana sól morskanierafinowana sól morska2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkistarter zakwasu (ostatnio rozpoczęty)starter zakwasu (ostatnio rozpoczęty)4146 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkikwiat pełnoziarnisty lub orkiszowykwiat pełnoziarnisty lub orkiszowy113Orzechy dowolne (posiekane)100 gramów niesłodzonej czekolady (stopione i schłodzone lub 1 szklanka holenderskiego procesu kakao w proszku)100 gramów niesłodzonej czekolady (stopione i schłodzone lub 1 szklanka holenderskiego procesu kakao w proszku)11 funt cukinii,6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkifiltrowana wodafiltrowana woda2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkinierafinowany, dziewiczy olej kokosowy (stopiony i schłodzony, ale wciąż płynnynierafinowany, dziewiczy olej kokosowy (stopiony i schłodzony, ale wciąż płynny
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje8
Ocena Zdrowia9
Magazyn