Ciasto na bardzo duże ciasto z podwójnym spodem
Ciasto na bardzo duże ciasto z podwójnym spodem może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru ciast. Ten przepis jest na 10 osób i kosztuje 21 centów za porcję. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis bez nabiału ma 306 kalorii , 4 g białka i 21 g tłuszczu na porcję. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i sycący. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Udaj się do sklepu i kup mąkę, sól, tłuszcz i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 15 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 29% , to danie nie jest tak doskonałe. Podobne przepisy obejmują bardzo duże domowe klopsiki z makaronem , dyniowy placek szyfonowy z podwójnie czekoladowym spodem i curry wołowe w cieście z pietruszki .
Instrukcje
W misce wymieszaj mąkę i sól; pokrój w smalec, aż powstanie kruszonka. Stopniowo dodawaj wodę, mieszając widelcem, aż ciasto utworzy kulę. Podziel ciasto na pół, tak aby jedna kula była nieco większa od drugiej.
Rozwałkuj większą kulkę, tak aby pasowała do formy do ciasta o średnicy od 11-1/2 do 12 cali.
Przenieś ciasto na tortownicę i wyrównaj krawędź tortownicy.
Wlać wybrane nadzienie do ciasta.
Rozwałkuj drugą kulkę; natnij ciasto. Umieść nadzienie. Przytnij ciasto do 1 cala poza krawędź formy do ciasta. Złóż górny spód na dolny spód. Złóż krawędzie.
Piec zgodnie z instrukcją przepisu.