Ciasto Maślane Królewskie z Nadzieniem Serowym
Jeśli masz około 4 godzin i 40 minut do spędzenia w kuchni, ciasto maślane z nadzieniem serowym może być spektakularnym wegetariańskim przepisem na lakto ovo, który warto wypróbować. Z tego przepisu składa się 10 porcji zawierających 284 kalorie, 5 g białka i 17 g tłuszczu każda. Za 61 centów za porcję, ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka masła, jajek, soku z cytryny i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Świetnie sprawdza się jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni Cajun. Jest dostarczany przez Allrecipes. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 13%, to danie jest raczej złe. Ciasto królewskie z nadzieniem serkowym, domowe ciasto królewskie z nadzieniem serkowym i ciasto królewskie Mardi Gras z nadzieniem owocowo-serowym są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Wymieszaj 4 szklanki mąki, biały cukier, drożdże i sól w misie miksera wyposażonego w hak do wyrabiania ciasta.
W osobnej misce ubij 3 jajka. Rozpuść masło w rondlu na małym ogniu i wymieszaj maślankę z roztopionym masłem; podgrzewaj, aż termometr natychmiastowy odczyt wskaże 120 stopni F (49 stopni C).
Wymieszaj mieszaninę maślanki z ubitymi jajkami i ostudź mieszaninę do temperatury 110 stopni F (43 stopni C).
Ubij mieszaninę jajek z mąką na średnio-niskiej prędkości, aby uzyskać twarde, elastyczne ciasto, około 10 minut. Jeśli podczas wyrabiania ciasto nie odchodzi od ścianek miski, dodaj 1/4 szklanki mąki więcej.
Wyłóż ciasto na powierzchnię roboczą i ugniataj przez 1 minutę; uformuj kulę i włóż do wysmarowanej masłem miski, obracając ciasto, aby lekko pokryło się masłem. Przykryj miskę folią i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia objętości, około 2 godzin.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Posmaruj masłem zewnętrzną krawędź 8-calowej formy do ciasta.
Wymieszaj w misce serek śmietankowy, 1 szklankę cukru pudru, 2 łyżki mąki, sok z cytryny, ekstrakt waniliowy i gałkę muszkatołową, aż nadzienie będzie gładkie.
Zagnieść ciasto i wyłożyć na lekko posypany mąką kawałek papieru pergaminowego.
Rozwałkuj ciasto na prostokąt o wymiarach 10 x 28 cali.
Rozłóż nadzienie serowe na prostokącie, pozostawiając 1-calowe marginesy wzdłuż każdej krawędzi. Podnieś krawędź arkusza papieru pergaminowego, aby zwinąć ciasto w kształt dziennika, zaczynając od krawędzi o długości 28 cali. Ściśnij szwy, aby zamknąć nadzienie, trzymając bułkę na pergaminie.
Owiń nadziewane ciasto wokół zewnętrznej strony wysmarowanej masłem 8-calowej formy do ciasta, aby uformować ciasto w pierścień; zaciśnij krawędzie. Użyj papieru pergaminowego, aby podnieść ciasto i formę do ciasta i wsuń blachę do pieczenia pod pergamin. Delikatnie uwolnij tortownicę, pozostawiając ciasto w kształcie pierścienia.
W małej misce ubij 1 jajko z wodą; posmaruj ciasto jajkiem.
Piec ciasto królewskie w nagrzanym piekarniku na złoty kolor, około 40 minut.
Wymieszaj w misce 1 szklankę cukru pudru, syropu kukurydzianego i mleka; zmieszaj z 1 łyżeczką soku z cytryny lub ilością potrzebną do rozrzedzenia lukru, aby uzyskać gęstą, ale lekko rzadką konsystencję.
Ciasto królewskie posmaruj lukrem.
Polecane wino: Cream Sherry, Sauvignon Blanc, Port, Wino Różane, Moscato Dasti, Albarino
King Cake bardzo dobrze komponuje się z Cream Sherry, Sauvignon Blanc i Porto. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Billecart-Salmon Blanc de Blancs Grand Cru z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 80 dolarów za butelkę.
![Billecart-Salmon Blanc de Blancs Grand Cru]()
Billecart-Salmon Blanc de Blancs Grand Cru
Delikatny mus z delikatnych bąbelków elegancko towarzyszy połyskom złotego koloru. Cuvée, które zaskoczy Cię czystą intensywnością aromatów suszonych owoców, migdałów i świeżych orzechów laskowych zmieszanych z aromatami owoców o białym miąższu. Kremowe uczucie bąbelka kojarzone z aromatami maślanej brioszki i aromatami mineralnymi. Trwały finisz ze świeżą i elegancką słodyczą. Ta wspaniała butelka będzie idealnym mariażem z kawiorem czy wybornymi ostrygami, ale także z grillowanymi rybami i owocami morza.