Ciasto kokosowe z mlekiem kokosowym
Ciasto z kremem kokosowym z mlekiem kokosowym może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 1058 kalorii, 13g białka, oraz 63g tłuszczu. Na 2,47 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz ekstrakt kokosowy, cukier cukierniczy, lite mleko kokosowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. 37 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ciasto Z Kremem Kokosowym Z Bitą Polewą Z Mleka Kokosowego, Lody Z Mleka Kokosowego, oraz Lody Jagodowe Z Mleka Kokosowego dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce ubić cukier, jajka, żółtko i mąkę.Przynieś mleko kokosowe na wolnym ogniu w średnim rondlu na średnim ogniu. Stopniowo dodawaj gorące mleko kokosowe do mieszaniny jaj, stale ubijając. Wróć do tego samego rondla; gotuj, aż krem z ciasta zgęstnieje i zagotuje się, stale mieszając przez około 4 minuty.
Wymieszać w ekstraktach kokosowych, waniliowych i kokosowych.
Wlać nadzienie na upieczoną skórkę i lekko ostudzić. Przykryć kawałkiem papieru pergaminowego lub woskowego i schłodzić do twardego i zimnego.Używając miksera elektrycznego, ubijaj śmietanę, aż uformują się miękkie szczyty. Ubij w cukrze i wyodrębnij.
Rozłóż bitą śmietanę na całej górze nadzienia (lub wymieszaj ją na brzegach).
Posypać równomiernie prażonym kokosem.