Ciasto kawowe w kształcie serca
Heart-Shaped Coffee Cake wymaga około 55 minut od początku do końca. Za 47 centów za porcję otrzymujesz śniadanie dla 20 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka , 6 g tłuszczu i łącznie 268 kalorii . Jeśli masz pod ręką mleko, masło, ekstrakt waniliowy i kilka innych składników, możesz je zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 38% . Ta ocena nie jest tak świetna. Wypróbuj Heart Shaped Egg & Cheese Nibbles , Heart Shaped Spinach Ravioli i Eggplant & Artichoke Heart Galettes, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
W dużej misce rozpuść drożdże w ciepłej wodzie; dodaj śmietanę, cukier, masło, jajka, sól i 2 szklanki mąki. Ubijaj, aż masa będzie gładka.
Dodaj pozostałą mąkę w ilości wystarczającej do uzyskania miękkiego ciasta. Przełóż na posypaną mąką powierzchnię; ugniataj, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne, około 6-8 minut.
Umieść w natłuszczonej misce, obracając raz, aby nasmarować wierzch. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż podwoi objętość, około 1 godziny. Uderz ciasto; podziel na pół. Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj każdą połówkę na prostokąt o wymiarach 20 cali x 10 cali.
Umieść każdy na natłuszczonej blasze do pieczenia. Na obu długich bokach każdego prostokąta zrób 2-calowe nacięcia w odstępach 1/2-calowych.
Rozłóż nadzienie do ciasta na środku każdego prostokąta; nałóż paski na nadzienie. Uformuj i rozciągnij ciastka kawowe, aby utworzyć prawą i lewą połówkę serca. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia, aż podwoi objętość, około 50 minut.
Delikatnie posmaruj ciasto białkiem jaja.
Piec w temperaturze 375° przez 25-30 minut lub do lekkiego zrumienienia. Gdy będzie ciepłe, posmarować masłem. Ostudzić na kratce.
Połącz składniki polewy. Gdy ciasta kawowe ostygną, ułóż połówki serca razem; polej polewą serce.