Ciasto Karmelowo-Orzechowe Brownie
Karmelowo-orzechowe ciasto Brownie może być tylko Amerykański przepis, którego szukasz. Na 94 grosze za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 16. Jedna porcja zawiera 532 kalorie, 7G białka, oraz 29g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 35 minut. Udaj się do sklepu i odbierz pekany, odparowane mleko, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Ciasto Karmelowo-Orzechowe Brownie, Oh She Glow ' s Brownie Caramel Pecan Cake, oraz Brownie Caramel Pecan Bars dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. owiń Na Zewnątrz 9-calowej patelni sprężynowej folią o dużej wytrzymałości; spryskaj wewnątrz patelni sprayem do gotowania. W rondlu 2-quart rozgrzać karmelki i mleko na małym ogniu około 15 minut, często mieszając, aż karmelki zostaną stopione i gładkie.
W dużej misce, wymieszać brownie mix, 2/3 szklanki oleju, woda i jajka, aż dobrze wymieszane. Wymieszać 1 szklankę czekolady i 1/2 szklanki orzechów pekan.
Wlać na patelnię. Delikatnie i równomiernie skropić 3/4 szklanki sosu karmelowego na cieście; delikatnie obracać sosem karmelowym przez ciasto nożem. (Przykryć i schłodzić pozostały sos karmelowy do podania z tortem.)
Piec 1 godzinę do 1 godziny 10 minut lub do góry sprężyny z powrotem po dotknięciu lekko w centrum.
W rondlu 1-quart roztopić pozostałe 1/2 szklanki chipsów czekoladowych i 1 łyżeczkę oleju na małym ogniu, stale mieszając, aż będzie gładka.
Mżawka nad ciepłym ciastem.
Posypać pozostałą 1/2 szklanki orzechów pekan. Fajne 30 minut. Uruchom nóż wokół boku patelni poluzować ciasto. Przechowywać w lodówce około 2 godzin 15 minut lub aż czekolada jest ustawiona.
Usuń stronę patelni. Kuchenka mikrofalowa pozostały sos karmelowy na wysoki 1 do 2 minut lub do ciepłego.
Ciasto pokroić w kliny; umieścić na talerzach deserowych.
Każdą porcję skropić ok. 1 łyżką sosu karmelowego.