Ciasto Karmelowo-Jabłkowe Z Kruszonką
Ciasto karmelowo-jabłkowe Crumble wymaga około 1 godzina i 20 minut od początku do końca. Ten deser ma 407 kalorii, 5G białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.11 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jeśli masz pod ręką jabłka, ścinane migdały, zmielony cynamon i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest idealny do Halloween. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 28%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Karmelowo-jabłkowa kruszonka, Ciasto Karmelowo-Jabłkowe Z Kruszonką, oraz Solona Karmelowa Kruszonka Jabłkowa.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Aby zrobić polewę, połącz owies, 1/2 szklanki brązowego cukru, 1/4 szklanki mąki, śliwkowe migdały i 1/4 łyżeczki cynamonu.
Pokroić w maśle, aż mieszanina przypomina grube okruchy; odstawić.
Rozwałkuj ciasto na ciasto w kółko i przenieś je na 9-calowy talerz ciasta. Przyciąć ciasto i zagniatać krawędź. Wrzucić jabłka z sokiem z cytryny w misce, aby zapobiec brązowieniu.
Połączyć 1 łyżka mąki, 1/2 szklanki brązowego cukru, i 2 łyżeczki cynamonu; wrzucić z jabłkami do herbu.
Skropić 1/4 szklanki sosu karmelowego na dnie skorupy ciasta.
Dodać mieszankę przyprawionych jabłek; skropić pozostałą 1/4 szklanki sosu karmelowego.
Posypać kruszonkę równomiernie na jabłkach.
Piec ciasto w nagrzanym piekarniku przez 50-60 minut lub do momentu, gdy jabłka zmiękną i skórka będzie rumiana.