Ciasto karmelowe z kandyzowanymi migdałami
Ciasto karmelowe z kandyzowanymi migdałami może być właśnie deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 548 kalorii. Na 1,29 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest lubiany przez 8 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz ciepłą wodę, mleko, unbaked Deep-dish Pie crust, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 6 godzin i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Lody Z Solonym Karmelem I Kandyzowanym Boczkiem, Słodka Kukurydza Semifreddo, Solony Krem Karmelowy, Kandyzowane Orzeszki Ziemne, oraz Kandyzowane Migdały dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piec ciasto skorupa zgodnie z zaleceniami na opakowaniu lub przygotować własne ciasto skorupa, blind piec go i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Umieść 1/4 szklanki wody w małej misce.
Posypać 1 opakowanie żelatyny nad wodą i pozostawić na 5 minut, aby zmiękczyć.Tymczasem w ciężkim rondlu połącz Karmel i mleko.
Podgrzać średnio-niskie, często mieszając, aż karmelki stopią się i mieszanina jest gładka. Wymieszać żelatynę.
Przełożyć do miski i schłodzić przez 60 minut lub do momentu, aż lekko zgęstnieje (nie będzie super gruba....tylko nieco grubsze niż wcześniej).Złożyć mieszaninę karmelową do miski z bitą śmietaną.
Wlać do skorupy ciasta – pójdzie na sam szczyt. Schłodzić przez 4 godziny lub do Ustawienia.Przed podaniem przygotuj kandyzowane migdały. Na dużej patelni, wymieszać cukier i migdały. Migdały gotować, stale mieszając, na średnim ogniu. Cukier zacznie się topić i caramelize....be pacjent, bo to trwa co najmniej 5 minut. Nadal mieszając i oglądając migdały. Kiedy migdały stają się złotobrązowe, łyżka je na arkuszu folii do ostygnięcia i chrupiące. Po przygotowaniu do podania migdały rozbijamy i posypujemy ciastem.