Ciasto jeżynowe Marilyn Batali to Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.06 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 494 kalorie. Mieszanka cukru, mąki, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Świeże Ciasto Z Jeżynami, Marilyn Greenberg 's Easy" Unstuffed " Cabbage, oraz Carole 's Friend Marilyn' s Artichoke Chicken dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W dużej misce ubić mąkę, cukier i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Dodać skrócenie i za pomocą blendera do ciast lub 2 noży pokroić na mąkę, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanki Posiekanych Daktyli (około
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Dodać lodowatą wodę i wymieszać widelcem, aż ciasto się zwilży. Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię roboczą i uformować w kulkę. Ciasto zagniatamy 2 lub 3 razy, aż się połączy. Podziel na pół; spłaszczyć każdy kawałek na dysk. Owinąć każdy dysk w plastiku i przechowywać w lodówce do schłodzenia, co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
4
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
Pozostawić ciasto w temperaturze pokojowej przez 10 minut. Pracując na lekko posypanej mąką powierzchni, rozwałkuj jeden dysk ciasta na 12-calową rundę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
6
Przenieś na 9-calowy szklany talerz.
7
Rozwałkuj pozostałe ciasto do 11-calowej rundy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
8
W międzyczasie w misce wymieszać jeżyny z cukrem, mąką i sokiem z cytryny, lekko zmiażdżyć kilka jagód; zeskrobać na przygotowaną skórkę ciasta i posypać kostkami masła na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Woda
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Wysmaruj wystające ciasto wodą i ostrożnie Ustaw górną skórkę na nadzieniu jagodowym. Naciśnij krawędzie ciasta razem i przyciąć zwis do 1 cala. Wchodzisz na krawędź pod siebie i zaciskać dekoracyjnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane, łuskane, Prażone I Solone Pistacje
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
10
Wytnij 4 szczeliny w górnej skorupie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
11
Piec ciasto na środku piekarnika przez 1 godzinę i 15 minut, aż dno skorupy będzie złote, a owoce będą bulgotać. Jeśli to konieczne, przykryć krawędź folią na ostatnie kilka minut pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki
12
Niech ciasto ostygnie przez co najmniej 4 godziny przed podaniem.