Ciasto jeżynowe Marilyn Batali

Ciasto jeżynowe Marilyn Batali
Ciasto jeżynowe Marilyn Batali to Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.06 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 494 kalorie. Mieszanka cukru, mąki, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Świeże Ciasto Z Jeżynami, Marilyn Greenberg 's Easy" Unstuffed " Cabbage, oraz Carole 's Friend Marilyn' s Artichoke Chicken dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużej misce ubić mąkę, cukier i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Dodać skrócenie i za pomocą blendera do ciast lub 2 noży pokroić na mąkę, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Półsłodkich Kawałków Czekolady Lub RodzynekFiliżanka Półsłodkich Kawałków Czekolady Lub Rodzynek
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Dodać lodowatą wodę i wymieszać widelcem, aż ciasto się zwilży. Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię roboczą i uformować w kulkę. Ciasto zagniatamy 2 lub 3 razy, aż się połączy. Podziel na pół; spłaszczyć każdy kawałek na dysk. Owinąć każdy dysk w plastiku i przechowywać w lodówce do schłodzenia, co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
4
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
5
Pozostawić ciasto w temperaturze pokojowej przez 10 minut. Pracując na lekko posypanej mąką powierzchni, rozwałkuj jeden dysk ciasta na 12-calową rundę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
6
Przenieś na 9-calowy szklany talerz.
7
Rozwałkuj pozostałe ciasto do 11-calowej rundy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
8
W międzyczasie w misce wymieszać jeżyny z cukrem, mąką i sokiem z cytryny, lekko zmiażdżyć kilka jagód; zeskrobać na przygotowaną skórkę ciasta i posypać kostkami masła na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
Posiekane, łuskane, Prażone I Solone PistacjePosiekane, łuskane, Prażone I Solone Pistacje
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
9
Wysmaruj wystające ciasto wodą i ostrożnie Ustaw górną skórkę na nadzieniu jagodowym. Naciśnij krawędzie ciasta razem i przyciąć zwis do 1 cala. Wchodzisz na krawędź pod siebie i zaciskać dekoracyjnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane, łuskane, Prażone I Solone PistacjePosiekane, łuskane, Prażone I Solone Pistacje
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
10
Wytnij 4 szczeliny w górnej skorupie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
11
Piec ciasto na środku piekarnika przez 1 godzinę i 15 minut, aż dno skorupy będzie złote, a owoce będą bulgotać. Jeśli to konieczne, przykryć krawędź folią na ostatnie kilka minut pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
12
Niech ciasto ostygnie przez co najmniej 4 godziny przed podaniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia6
Magazyn