Ciasto jeżynowe Marilyn Batali
Ciasto jeżynowe Marilyn Batali to Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.06 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 494 kalorie. Mieszanka cukru, mąki, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Świeże Ciasto Z Jeżynami, Marilyn Greenberg 's Easy" Unstuffed " Cabbage, oraz Carole 's Friend Marilyn' s Artichoke Chicken dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce ubić mąkę, cukier i sól.
Dodać skrócenie i za pomocą blendera do ciast lub 2 noży pokroić na mąkę, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek.
Dodać lodowatą wodę i wymieszać widelcem, aż ciasto się zwilży. Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię roboczą i uformować w kulkę. Ciasto zagniatamy 2 lub 3 razy, aż się połączy. Podziel na pół; spłaszczyć każdy kawałek na dysk. Owinąć każdy dysk w plastiku i przechowywać w lodówce do schłodzenia, co najmniej 1 godzinę.
Pozostawić ciasto w temperaturze pokojowej przez 10 minut. Pracując na lekko posypanej mąką powierzchni, rozwałkuj jeden dysk ciasta na 12-calową rundę.
Przenieś na 9-calowy szklany talerz.
Rozwałkuj pozostałe ciasto do 11-calowej rundy.
W międzyczasie w misce wymieszać jeżyny z cukrem, mąką i sokiem z cytryny, lekko zmiażdżyć kilka jagód; zeskrobać na przygotowaną skórkę ciasta i posypać kostkami masła na wierzchu.
Wysmaruj wystające ciasto wodą i ostrożnie Ustaw górną skórkę na nadzieniu jagodowym. Naciśnij krawędzie ciasta razem i przyciąć zwis do 1 cala. Wchodzisz na krawędź pod siebie i zaciskać dekoracyjnie.
Wytnij 4 szczeliny w górnej skorupie.
Piec ciasto na środku piekarnika przez 1 godzinę i 15 minut, aż dno skorupy będzie złote, a owoce będą bulgotać. Jeśli to konieczne, przykryć krawędź folią na ostatnie kilka minut pieczenia.
Niech ciasto ostygnie przez co najmniej 4 godziny przed podaniem.