Ciasto Jabłkowo-Cynamonowe Bundt
Ciasto jabłkowo-cynamonowe to Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 280 kalorii. Na 95 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka cukru pudru, fasola waniliowa, brązowy cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 16 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Ciasto jabłkowo-cynamonowe Bundt, Ciasto Jabłkowo-Cynamonowe Bundt, oraz Jabłko Cynamon Chip Bundt Ciasto.
Instrukcje
Aby przygotować nadzienie, połącz pierwsze 4 składniki w rondlu na średnim ogniu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średniej; gotować na wolnym ogniu 20 minut lub aż ciecz prawie wyparuje i jabłko jest miękkie, mieszając od czasu do czasu. Schłodzić do temperatury pokojowej. Wyrzuć laskę cynamonu.
Aby przygotować streusel, połącz orzechy włoskie i kolejne 3 składniki (przez zmielony cynamon) w robocie kuchennym. Pulse aż mieszanina przypomina Gruboziarnisty posiłek.
Aby przygotować ciasto, posmaruj patelnię bundt o pojemności 12 filiżanek sprayem do pieczenia.
Umieścić cukier i masło w dużej misce; ubić mikserem ze średnią prędkością do lekkiego i puszystego (około 3 minut).
Dodaj jajka i żółtko, po 1 na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii; dodać nasiona do mieszaniny cukru. Zarezerwuj fasolę do innego użytku. Odważyć lub lekko łyżkę mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól wymieszać w misce, dobrze mieszając trzepaczką.
Połączyć mleko i jogurt w małej misce, mieszając, aż będzie gładka.
Dodać mieszankę mąki i mieszankę mleka na przemian z mieszanką cukru, zaczynając i kończąc mieszanką mąki; ubijać aż się połączą.
Łyżka jedną trzecią ciasta do przygotowanej patelni; posypać ciasto mieszaniną pół jabłka i pół mieszaniny orzecha włoskiego. Powtarzaj warstwy, kończąc na pozostałej trzeciej części ciasta; wygładzaj łopatką.
Piec w 350 przez 30 minut lub aż drewniany kilof wstawiony w środku wychodzi z wilgotnymi okruchami. Ostudzić na drucianym stojaku przez 15 minut; wyjąć ciasto z patelni. Schłodzić na stojaku z drutu.