Ciasto Jabłkowo-Cynamonowe Bundt

Ciasto Jabłkowo-Cynamonowe Bundt
Ciasto jabłkowo-cynamonowe to Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 280 kalorii. Na 95 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka cukru pudru, fasola waniliowa, brązowy cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 16 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Ciasto jabłkowo-cynamonowe Bundt, Ciasto Jabłkowo-Cynamonowe Bundt, oraz Jabłko Cynamon Chip Bundt Ciasto.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Aby przygotować nadzienie, połącz pierwsze 4 składniki w rondlu na średnim ogniu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średniej; gotować na wolnym ogniu 20 minut lub aż ciecz prawie wyparuje i jabłko jest miękkie, mieszając od czasu do czasu. Schłodzić do temperatury pokojowej. Wyrzuć laskę cynamonu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska CynamonuLaska Cynamonu
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Aby przygotować streusel, połącz orzechy włoskie i kolejne 3 składniki (przez zmielony cynamon) w robocie kuchennym. Pulse aż mieszanina przypomina Gruboziarnisty posiłek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cynamon MielonyCynamon Mielony
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
4
Aby przygotować ciasto, posmaruj patelnię bundt o pojemności 12 filiżanek sprayem do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do PieczeniaSpray Do Pieczenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kugelhopf PanKugelhopf Pan
5
Umieścić cukier i masło w dużej misce; ubić mikserem ze średnią prędkością do lekkiego i puszystego (około 3 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Dodaj jajka i żółtko, po 1 na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii; dodać nasiona do mieszaniny cukru. Zarezerwuj fasolę do innego użytku. Odważyć lub lekko łyżkę mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
żółtko Jajażółtko Jaja
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
NasionaNasiona
CukierCukier
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
7
Mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól wymieszać w misce, dobrze mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
Połączyć mleko i jogurt w małej misce, mieszając, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
JogurtJogurt
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
9
Dodać mieszankę mąki i mieszankę mleka na przemian z mieszanką cukru, zaczynając i kończąc mieszanką mąki; ubijać aż się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
MlekoMleko
10
Łyżka jedną trzecią ciasta do przygotowanej patelni; posypać ciasto mieszaniną pół jabłka i pół mieszaniny orzecha włoskiego. Powtarzaj warstwy, kończąc na pozostałej trzeciej części ciasta; wygładzaj łopatką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
PatelniaPatelnia
11
Piec w 350 przez 30 minut lub aż drewniany kilof wstawiony w środku wychodzi z wilgotnymi okruchami. Ostudzić na drucianym stojaku przez 15 minut; wyjąć ciasto z patelni. Schłodzić na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
12
Posypać cukrem pudrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 16 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Magazyn