Ciasto Jabłkowe na Zakwasie

Ciasto Jabłkowe na Zakwasie
Ciasto Jabłkowe na Zakwasie to deser na 12 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka, 32 g tłuszczu i łącznie 500 kalorii. Za 74 centy za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dostarczane przez Taste of Home. 2 osoby wypróbowały i polubiły ten przepis. Udaj się do sklepu i kup sodę oczyszczoną, sól, mielone goździki i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 22%. Wynik ten jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Ciasto Jabłkowe, Ciasto Jabłkowe i Ciasto Jabłkowe.

Instrukcje

1
Na ciasto utrzeć śmietanę z cukrem i tłuszczem; wbić jajka. Wymieszaj starter, mus jabłkowy, goździki, cynamon i ziele angielskie. Odłożyć na bok. W małej misce wymieszaj sól, sodę oczyszczoną i cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
O Cukrze CukierniczymO Cukrze Cukierniczym
Aromat Klonowy Do SmakuAromat Klonowy Do Smaku
Aromat Klonowy Do SmakuAromat Klonowy Do Smaku
1/2 C Cukru Kryształu (turbinado Lub Organiczny Cukier Trzcinowy)1/2 C Cukru Kryształu (turbinado Lub Organiczny Cukier Trzcinowy)
Może Dietetyczna śmietanka SodowaMoże Dietetyczna śmietanka Sodowa
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Posypać ciasto; delikatnie zamieszaj.
3
Dodaj mąkę; mieszaj, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
4
Dodaj orzechy i rodzynki; dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Zielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych OliwekZielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych Oliwek
5
Wlać do dwóch wysmarowanych tłuszczem i posypanych mąką 9-calowych. okrągłe formy do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
6
Piec w temperaturze 350° przez 25-30 minut lub do momentu, aż wykałaczka włożona blisko środka będzie czysta. Studzimy przez 10 minut przed wyjęciem z foremek na drucianą kratkę, aby całkowicie ostygły.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wyraźny Aromat MasłaWyraźny Aromat Masła
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
7
Na lukier połącz masło, cukier i żółtko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
8
Dodaj aromat; odłożyć na bok. Ubij śmietanę z 1 łyżeczką cukru; zwinąć w lukier. Ciasto mroźne.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Kremowe sherry, porto i Moscato d'Asti to świetny wybór na ciasto jabłkowe. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Charles de Cazanove Tete de Cuvee Brut. Ma 4,7 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 40 dolarów.
Charles de Cazanove Tete de Cuvee Brut
Charles de Cazanove Tete de Cuvee Brut
Drobne bąbelki tworzą duży sznur na złotym tle. Owocowy nos i pyszne, trwałe smaki cukru jęczmiennego i brioszki. Wino bardzo żywe i wszechstronne. To jasny, spokojny szampan na każdą imprezę! Ten szampan dobrze komponuje się ze skorupiakami, daniami z wieprzowiny, łagodnymi i miękkimi serami oraz bogatymi rybami. Mieszanka: 10% Chardonnay, 30% Pinot Meunier, 60% Pinot Noir
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn