Ciasto Duch
Przepisów na desery nigdy za wiele, więc wypróbuj Ghost Cake. Za 1,49 USD za porcję ten przepis pokrywa 23% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1029 kalorii, 15 g białka i 35 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 osobom. Mieszanka mieszanki na ciasto, gotowa do użycia bułka z fondantem, pomarańcza i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Będzie hitem na Twojej imprezie Halloweenowej. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezmlecznej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godzin i 30 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 56%. Ten wynik jest solidny. Wypróbuj Ciasto Duchowe, Ciasto Czekoladowe Duchów Halloween i Ciasto Duchów Boo-tiful, aby zapoznać się z podobnymi przepisami.
Instrukcje
W dużej misce połącz masę ciasta, jajka i wodę; ubijaj na niskiej prędkości przez 30 sekund. Ubijaj na średnim ogniu przez 2 minuty.
Wlać 2-1/4 szklanki ciasta do każdej z dwóch wysmarowanych tłuszczem i posypanych mąką 6-calowych. okrągłe formy do pieczenia (wyrzucić resztę ciasta).
Piec w temperaturze 350° przez 30-35 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta. Studzimy przez 10 minut przed wyjęciem z foremek na drucianą kratkę, aby całkowicie ostygły.
Na lukier w dużej misce wymieszaj cukier cukierniczy i proszek bezowy. W dużej misce wytrzymałego miksera stacjonarnego połącz tłuszcz piekarski, wodę i wanilię. Ubij mieszaninę cukru (masa będzie sztywna).
Za pomocą ząbkowanego noża wyrównaj wierzch ciasta.
Połóż jedną warstwę ciasta na talerzu do serwowania.
Posmaruj 3/4 szklanki lukru. Przykryj pozostałą warstwą ciasta.
Rozsmaruj 1-1/2 szklanki lukru na wierzchu i bokach ciasta.
Blok fondantu przekrój wzdłuż na pół, tak aby jedna połowa była nieco większa od drugiej. Zabarwij większą połowę na pomarańczowo; Odłóż niewielką ilość pomarańczowego fondantu do dyni. Przykryj fondant folią plastikową, gdy nie jest używany. Na czystej powierzchni roboczej rozwałkuj pozostałą pomarańczową fondant na 14-calowy placek. koło. Wsuń nóż do lukru pomiędzy kremówkę a powierzchnię roboczą, aby poluzować; przełożyć na ciasto. Gładki wierzch i boki ciasta. Przytnij nachodzący na siebie fondant nożem do pizzy.
W przypadku ducha: Z białej kremówki uformuj stożek o wysokości 2-1/4 cala; dodać do ciasta z dodatkiem wanilii.
Rzuć 1/2 cala. kostka kremówki w 6-calową kostkę. koło. Zasłona na stożku. Zabarwić niewielką ilość kremówki na czarno. Utwórz trzy małe kropki; przymocuj do twarzy ducha.
W przypadku dyni, liści i wąsów: Odcień zarezerwowanego pomarańczowego kremówki na ciemniejszy odcień pomarańczy z czerwonym zabarwieniem. Używając ciemnopomarańczowej i/lub białej fondantu, uformuj pięć dyń; dodaj linie nadruku za pomocą narzędzia do żyłkowania lub wykałaczki. W przypadku łodyg zabarwij bardzo małą ilość białego kremowego brązu. Uformuj łodygi; przyczepić do dyni za pomocą wanilii. Odcień 1-calowy. kostka białego fondantu w kolorze zielonym.
Rozwiń; wytnij pięć liści za pomocą 1-1/4 cala. Foremka do ciastek w kształcie liścia. W przypadku wąsów za pomocą noża do pizzy pokrój pozostałą część w cienkie paski. Ostrożnie owiń paski wokół wykałaczek; odstawić do wyschnięcia.
Na wykończenie ciasta: Ostrożnie usuń wąsy z wykałaczek i przymocuj je do dyni za pomocą wanilii. Do ciasta dodajemy dynie i liście. Używając końcówki ciasta muszelki nr 18 i pozostałego lukru, wyciśnij brzeg muszli wzdłuż dolnej krawędzi ciasta.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Jeśli chodzi o ciasto, to kremowe sherry, porto i Moscato d'Asti to moje ulubione dania. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Możesz wypróbować Barefoot Bubbly Extra Dry. Oceniającym podoba się, z oceną 4,4 na 5 gwiazdek i ceną około 15 dolarów za butelkę.
Barefoot Bubble Extra Dry
Barefoot Bubbly Extra Dry Champagne oferuje aromaty dojrzałego jabłka uzupełnione nutami cytrusów. Tostowe smaki uzupełniają kremowe, trwałe wykończenie. Najlepiej smakuje schłodzone (36-40°F). To musujące wino jest doskonale zrównoważone wieloma warstwami owoców, które zachwycają podniebienie.