Ciasto Duch
Przepisów na desery nigdy za wiele, więc wypróbuj Ghost Cake. Za 1,49 USD za porcję ten przepis pokrywa 23% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1029 kalorii, 15 g białka i 35 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 osobom. Mieszanka mieszanki na ciasto, gotowa do użycia bułka z fondantem, pomarańcza i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Będzie hitem na Twojej imprezie Halloweenowej. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezmlecznej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godzin i 30 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 56%. Ten wynik jest solidny. Wypróbuj Ciasto Duchowe, Ciasto Czekoladowe Duchów Halloween i Ciasto Duchów Boo-tiful, aby zapoznać się z podobnymi przepisami.
Instrukcje
W dużej misce połącz masę ciasta, jajka i wodę; ubijaj na niskiej prędkości przez 30 sekund. Ubijaj na średnim ogniu przez 2 minuty.
Wlać 2-1/4 szklanki ciasta do każdej z dwóch wysmarowanych tłuszczem i posypanych mąką 6-calowych. okrągłe formy do pieczenia (wyrzucić resztę ciasta).
Piec w temperaturze 350° przez 30-35 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta. Studzimy przez 10 minut przed wyjęciem z foremek na drucianą kratkę, aby całkowicie ostygły.
Na lukier w dużej misce wymieszaj cukier cukierniczy i proszek bezowy. W dużej misce wytrzymałego miksera stacjonarnego połącz tłuszcz piekarski, wodę i wanilię. Ubij mieszaninę cukru (masa będzie sztywna).
Za pomocą ząbkowanego noża wyrównaj wierzch ciasta.
Połóż jedną warstwę ciasta na talerzu do serwowania.
Posmaruj 3/4 szklanki lukru. Przykryj pozostałą warstwą ciasta.
Rozsmaruj 1-1/2 szklanki lukru na wierzchu i bokach ciasta.
Blok fondantu przekrój wzdłuż na pół, tak aby jedna połowa była nieco większa od drugiej. Zabarwij większą połowę na pomarańczowo; Odłóż niewielką ilość pomarańczowego fondantu do dyni. Przykryj fondant folią plastikową, gdy nie jest używany. Na czystej powierzchni roboczej rozwałkuj pozostałą pomarańczową fondant na 14-calowy placek. koło. Wsuń nóż do lukru pomiędzy kremówkę a powierzchnię roboczą, aby poluzować; przełożyć na ciasto. Gładki wierzch i boki ciasta. Przytnij nachodzący na siebie fondant nożem do pizzy.
W przypadku ducha: Z białej kremówki uformuj stożek o wysokości 2-1/4 cala; dodać do ciasta z dodatkiem wanilii.
Rzuć 1/2 cala. kostka kremówki w 6-calową kostkę. koło. Zasłona na stożku. Zabarwić niewielką ilość kremówki na czarno. Utwórz trzy małe kropki; przymocuj do twarzy ducha.
W przypadku dyni, liści i wąsów: Odcień zarezerwowanego pomarańczowego kremówki na ciemniejszy odcień pomarańczy z czerwonym zabarwieniem. Używając ciemnopomarańczowej i/lub białej fondantu, uformuj pięć dyń; dodaj linie nadruku za pomocą narzędzia do żyłkowania lub wykałaczki. W przypadku łodyg zabarwij bardzo małą ilość białego kremowego brązu. Uformuj łodygi; przyczepić do dyni za pomocą wanilii. Odcień 1-calowy. kostka białego fondantu w kolorze zielonym.
Rozwiń; wytnij pięć liści za pomocą 1-1/4 cala. Foremka do ciastek w kształcie liścia. W przypadku wąsów za pomocą noża do pizzy pokrój pozostałą część w cienkie paski. Ostrożnie owiń paski wokół wykałaczek; odstawić do wyschnięcia.
Na wykończenie ciasta: Ostrożnie usuń wąsy z wykałaczek i przymocuj je do dyni za pomocą wanilii. Do ciasta dodajemy dynie i liście. Używając końcówki ciasta muszelki nr 18 i pozostałego lukru, wyciśnij brzeg muszli wzdłuż dolnej krawędzi ciasta.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Jeśli chodzi o ciasto, to kremowe sherry, porto i Moscato d'Asti to moje ulubione dania. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Możesz wypróbować Barefoot Bubbly Extra Dry. Oceniającym podoba się, z oceną 4,4 na 5 gwiazdek i ceną około 15 dolarów za butelkę.
![Barefoot Bubble Extra Dry]()
Barefoot Bubble Extra Dry
Barefoot Bubbly Extra Dry Champagne oferuje aromaty dojrzałego jabłka uzupełnione nutami cytrusów. Tostowe smaki uzupełniają kremowe, trwałe wykończenie. Najlepiej smakuje schłodzone (36-40°F). To musujące wino jest doskonale zrównoważone wieloma warstwami owoców, które zachwycają podniebienie.