Ciasto Do Pizzy Pełnoziarniste
Przepis całe-wieloziarniste ciasto do pizzy może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w około 3 godziny i 10 minut. Na 48 centów za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegański przepis ma 378 kalorii, 11g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 3. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, Syrop z agawy, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Multigrain Tandoori Pizza Z Paneer Tikka, Bezglutenowa Pizza wieloziarnista z chrupiącym Proscuitto, oraz Domowe ciasto na pizzę Mellow Mushroom I Kopia Kot Mellowterranean Pizza dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić 2 szklanki wody do wrzenia w małym garnku.
Dodaj bulgur i quinoa i gotować na wolnym ogniu przez 10 protokół.
Przenieś ziarna do sitka o drobnych oczkach i przytrzymaj pod zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie.
Pozostaw ziarna do wyschnięcia w sitku przez 15 minut, a następnie rozłóż je na grubej warstwie papierowych ręczników, aby wchłonąć dodatkową wilgoć. Tymczasem grubo zmiel nasiona lnu w młynku do przypraw, aby je otworzyć.
Wymieszać ciepłą wodę, agawę i drożdże w miarce lub małej misce.
Odstawić, aż mała warstwa piany rozwinie się na górze, 3 do 5 minut. (Jeśli tak się nie stanie, wyrzuć i spróbuj ponownie z nowymi drożdżami.)
Mąkę i 1/2 łyżeczki soli ubić razem w średniej misce, dodać spienioną mieszaninę drożdży i oliwę z oliwek i wymieszać sztywną gumową łopatką. Gdy ciasto zacznie się łączyć, wymieszaj ugotowane ziarna, zmielone nasiona lnu i nasiona słonecznika; uformuj ciasto w jednolitą kulkę na środku miski. Pamiętaj, aby zeskrobać i użyć dowolnego ciasta przyklejonego do boków. Na tym etapie ciasto będzie bardzo lepkie. Przykryj miskę szczelnie folią i trzymaj w ciepłym miejscu, aż ciasto podwoi się, około 2 godzin.
Lekko odkurzyć blachę do pieczenia mąką.
Posypać dużą ilość mąki na czystej, suchej powierzchni roboczej. Zeskrobać ciasto na mąkę i ugniatać przez kilka minut, pracując w wystarczającej ilości mąki, aby ciasto było mniej lepkie, ale nadal wilgotne w dotyku. Mąka ręce okresowo, aby zapobiec przyklejaniu. Uformuj ciasto w jedną kulkę lub podziel na mniejsze kulki.
Umieścić kulkę ciasta (s) na przygotowanej blasze do pieczenia. Przykryj luźno folią lub ręcznikiem do naczyń i pozostaw ciasto na 30 minut. Po 30 minutach ciasto można dowolnie kształtować i gotować.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jedno wino, którego możesz spróbować, to Rodano Vigna Viacosta Chianti Classico. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
![Rodano Vigna Viacosta Chianti Classico]()
Rodano Vigna Viacosta Chianti Classico
Głębokie stężenie Sangiovese smaków klasycznej wiśni, ziemi i nuty dymionych orzechów pistacjowych. Wykonane w 100% z Sangiovese.