Ciasto czekoladowo-cynamonowe
Przepis Cinnamon Chocolate Cake można przygotować w około 40 minut . Za 27 centów za porcję otrzymujesz deser dla 30 osób. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis na wegetariańskie danie laktoovo ma 205 kalorii , 2 g białka i 8 g tłuszczu na porcję. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Ten przepis z Taste of Home wymaga pieczenia kakao, wody, mąki i maślanki. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest możliwa do poprawy. Wypróbuj Apple Cinnamon Cake , Blueberry Cinnamon Low Fat Cake i Cinnamon Eggless Coffee Cake , aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
W misce wymieszaj pierwsze cztery składniki. W rondlu wymieszaj wodę, olej, masło i kakao; doprowadź do wrzenia na średnim ogniu.
Wlać do suchych składników i dobrze wymieszać.
Dodaj jajka, maślankę, wanilię i sodę oczyszczoną; dobrze wymieszaj.
Wlać do natłuszczonej formy do pieczenia o wymiarach 15 x 10 x 1 cal.
Piec w temperaturze 375° przez 15–20 minut lub do momentu, aż wykałaczka włożona blisko środka ciasta będzie czysta.
Tymczasem, aby przygotować lukier, wymieszaj masło, śmietanę, kakao i cynamon w rondlu. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż masło się rozpuści, a mieszanka będzie ciepła.
Zdjąć z ognia; ubić cukier i wanilię do uzyskania gładkiej konsystencji. Wymieszać z orzechami. Ostrożnie rozsmarować na ciepłym cieście. Całkowicie ostudzić.