Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj ciasta czekoladowego z kwaśną śmietaną. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 51 g tłuszczu, oraz w sumie 799 kalorii. Na 1,41 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz mąkę, żółtka, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciasto Czekoladowe Z Kwaśną Śmietaną, Żółty tort warstwowy z polewą czekoladowo - śmietanową, oraz Żółty tort warstwowy z polewą czekoladowo - śmietanową.
Instrukcje
1
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej piekarnik do 177°. tłuszcz i mąka 2 (9-by-2-inch) okrągłe patelnie do ciast.
Składniki, których będziesz potrzebować
Śliwki Duszone Lub Inne Owoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
2
Zrobić ciasto czekoladowe: w szklance miarki ubić kakao i wrzącą wodę, aż będzie gładkie. W średniej misce wymieszać mąkę, sodę oczyszczoną i sól.
Dodaj jajka po jednym na raz, pokonując dobrze na średniej prędkości po każdym dodaniu. Zeskrobać miskę. Zmniejsz prędkość do niskiej i ubić w mieszance mąki w 3 częściach na przemian z kwaśną śmietaną, zaczynając i kończąc na mące, tylko do wymieszania, skrobanie miski, gdy w połowie zrobione.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
Dodać mieszankę kakaową i zmiksować. Równomiernie podzielić ciasto między patelniami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papier Ryżowy
6
Piec ciasto przez 30 minut lub aż tester włożony w pobliżu centrum wyjdzie czysty. Schłodzić ciasta na stojakach przez 20 minut. Odwróć ciasta na stojaki; Usuń Patelnie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
7
Niech ciasto ostygnie całkowicie.
8
Dodać bittersweet-polewa czekoladowa: roztopić czekoladę w podwójnym kotle, ubijając, aż będzie gładka.
Trzepaczka w 2 łyżki. woda. Odstawić. W innym podwójnym kotle gotuj cukier i żółtka jaj, ubijając, aż cukier się rozpuści i mieszanina będzie ciepła, 3 minuty.
Miksturę cukru ubić na masę czekoladową, wymieszać z wanilią. Ubić mikserem elektrycznym na dużej prędkości przez 3 minuty. Ubić w maśle, 1 kawałek na raz, ubijając, aż będzie gładka.