Ciasto Czekoladowe Mayan Dark
Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 8 i kosztuje $1.2 za porcję. Jedna porcja zawiera 265 kalorii, 5G białka, oraz 16G tłuszczu. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 1334 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę kokosową, wodę, skrobię kukurydzianą i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Majów Czekolada Biscotti, Ciasto Orzechowe Z Czekoladą Majów, oraz Tort Majów Z Polewą Czekoladową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375ºF.
Połącz wszystkie składniki ciasto crust w misce, i dokładnie wymieszać widelcem, aż crumbly.Rozgnieść ciasto razem (rękami), aż zostanie dokładnie ugniatane i można z niego uformować szorstką kulę (może być jeszcze trochę krucha).
Umieść piłkę w nasmarowanym 9-calowym talerzu. Za pomocą palców cierpliwie rozgnieść skorupę, aż całkowicie i równomiernie obejmuje cały talerz ciasta. Odstawić podczas napełniania.
Połącz napój z mleka kokosowego, kakao, słodzik i wanilię w rondlu na średnim ogniu. Stale mieszaj, aż kakao się rozpuści i mieszanina powoli się zagotuje.
Dodaj cayenne i wymieszać thoroughly.In małą miskę, ubić skrobię kukurydzianą w zimnej wodzie, aż się rozpuści. Żwawo ubić mieszankę do rondla.Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i kontynuuj gotowanie, ubijając przez 2 do 3 minut lub aż budyń stanie się gęsty i ciężki.
Wlać budyń do przygotowanej Skórki ciasta, wygładzając ją w razie potrzeby.
Piec przez 25 do 30 minut, lub do momentu, aż wierzch ciasta stanie się ciemny i zacznie przypominać.Pozostawić ciasto do ostygnięcia na godzinę lub dwie przed podaniem z lodami bezmlecznych lub świeżych owoców, w razie potrzeby.