Ciasto czekoladowe bez mąki zajmuje około 1 godzina od początku do końca. Ten bezglutenowy przepis serwuje 8 i kosztuje 1,37 zł za porcję. Ten deser ma 457 kalorii, 5G białka, oraz 30g tłuszczu na porcję. Ten przepis z Foodnetwork wymaga ekstraktu wanillanowego, cukru pudru, masła i kakao w proszku. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 77 powiedziałoby, że trafił w sedno. Z łyżką wynik 30%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Ciasto Czekoladowe I Masło Orzechowe Bez Mąki Z Ciepłą Polewą Czekoladową, Ciasto Czekoladowe Bez Mąki, oraz Ciasto Czekoladowe Bez Mąki.
Instrukcje
1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. Spryskaj 8-calową okrągłą formę do ciasta nieprzywierającym sprayem do masła i wyłóż spód pergaminem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Maślany Spray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na Ciasto
Piekarnik
3
Umieść czekoladę, masło, wanilię i Likier z orzechów laskowych w dużej misce na podwójnym bojlerze. Mieszaj mieszaninę często, aż się połączy i będzie gładka.
Ciasto czekoladowe bez mąki w menu? Spróbuj połączyć z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.