Ciasto cytrynowe z nadzieniem cytrynowym i lukrem z masłem cytrynowym
Ciasto cytrynowe z nadzieniem cytrynowym i lukier z masła cytrynowego może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje 92 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 778 kalorii, 9g białka, oraz 21 g tłuszczu. Mieszanka proszku do pieczenia, ekstrakt z wanilanu, skrobia kukurydziana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 639 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Ogólnie ten przepis zarabia not so awesome spoonacular score of 39%. Spróbuj Rolada Z Ciasta Cytrynowego Z Nadzieniem Z Twarogu Cytrynowego, Ciasto cytrynowe z kremowym nadzieniem i twarogiem cytrynowym, oraz Ciasto cytrynowo-migdałowe z nadzieniem z twarogu cytrynowego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Tłuszcz i mąka dwie okrągłe Patelnie 8 cali.
Mąkę, proszek do pieczenia i sól wymieszać. Odstawić.
W dużej misce, śmietana razem masło i cukier, aż lekkie i puszyste, o 5 protokół. Ubić jajka po kolei, następnie wymieszać z wanilią. Ubić mieszankę mąki na przemian z mlekiem, mieszając tylko do momentu włączenia.
Wlać ciasto do przygotowanych patelni.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 30 minut lub do momentu, gdy wykałaczka włożona do środka ciasta wyjdzie czysta. Pozostawić do ostygnięcia w patelniach na stojakach z drutu na 10 minut. Następnie odwróć na stojaki z drutu, aby całkowicie ostygnąć.
Aby zrobić nadzienie: w średnim rondlu wymieszać 1 łyżkę skórki z cytryny, 1/2 szklanki soku z cytryny i 1 łyżkę skrobi kukurydzianej, aż będzie gładka.
Wymieszać 6 łyżek masła i 3/4 szklanki cukru i doprowadzić mieszaninę do wrzenia na średnim ogniu. Gotować przez minutę, stale mieszając. W małej miseczce, trzepaczką, ubić żółtka, aż będą gładkie.
Ubij niewielką ilość gorącej mieszanki cytrynowej.
Wlać mieszaninę jajek do patelni z sosem, szybko ubijając gorącą mieszankę cytrynową. Zmniejszyć ogień do niskiej; gotować, stale mieszając, 5 minut, lub aż gruby (nie gotować).
Wlać mieszaninę do średniej miski. Naciśnij plastikową folię na powierzchnię, aby zapobiec tworzeniu się skóry podczas stygnięcia. Schłodzić do temperatury pokojowej. Przechowywać w lodówce 3 godziny.
Aby lukier: w dużej misce, ubij cukier cukierniczy, 1/2 szklanki masła, 2 łyżki soku z cytryny i 1 łyżeczka skórki z cytryny, aż będzie gładka. Beat w mleku, i zwiększyć prędkość i nadal bić, aż lekkie i puszyste.
Aby złożyć: za pomocą długiego ząbkowanego noża, podziel każdą warstwę ciasta na pół poziomo, tworząc 4 warstwy.
Umieść 1 warstwę, wyciąć bok do góry,na talerzu do serwowania.
Posmarować połową cytrynowego nadzienia. Top z kolejną warstwą, i rozprowadzić z 1/2 szklanki lukier.
Dodaj trzecią warstwę i rozprowadź pozostałą połowę nadzienia cytrynowego. Naciśnij na ostatniej warstwie ciasta, a wierzch i boki ciasta mrozić pozostałym lukrem. Przechowywać w lodówce ciasto do czasu serwowania.