Ciasto cytrynowe, crème fraîche i kasztanowe
Need a deser bezglutenowy? Ciasto cytrynowe, crème fraîche i kasztanowe może być wyjątkowym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.04 za porcję. Jedna porcja zawiera 277 kalorii, 6G białka, oraz 11g tłuszczu. 87 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz crème fraîche, jajka, cukier puder i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciasto cytrynowe, crème fraîche i kasztanowe, Naleśniki kasztanowe z boczkiem i Crème Fraîche, oraz Ciasto migdałowe z cytryną i Crème Fraîche Glaze.
Instrukcje
Piekarnik nagrzać do 180C / wentylator 160C / Gaz
Masło i wyłożyć podstawę okrągłej puszki na ciasto o średnicy 20 cm.
Żółtka umieścić w misce z cukrem i, za pomocą elektrycznej trzepaczki, ubijać przez 1-2 min, aż będą lekkie i kremowe. Wymieszać z crme fraiche i skórką z cytryny.
Dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia (w razie potrzeby bezglutenowy)
W osobnej misce ubijamy 4 białka na sztywno, a następnie składamy do masy tortowej za pomocą ostrzy trzepaczki.
Wlać do blaszki i piec 35-40 minut, aż ciasto będzie jędrne w dotyku. Schłodzić w puszce przez 5 minut, a następnie wyjąć i całkowicie schłodzić na stojaku z drutu. Posypać cukrem pudrem i podawać.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Ciasto świetnie komponuje się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "