Ciasto Budyniowe Z Kremem Cytrynowym
Ciasto budyniowe z kremem cytrynowym może być tylko deserem, którego szukasz. Na 19 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 140 kalorii, 2G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 20. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz sok z cytryny, mleko, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Jajko Szybki Budyń Cytrynowy, Cytrynowy Pudding śnieżny z sosem bazyliowym, oraz Ananasowy budyń chlebowy z sosem cytrynowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Smar jeden 2 quart naczynia do pieczenia. Oddzielić jajka.
W dużej misce, połączyć mąkę, masło i 1 1/2 szklanki białego cukru.
Ubić żółtka i dodać do masy cukrowej wraz z mlekiem i skórką z cytryny.
Dobrze wymieszać i dodać sok z cytryny.
W innej misce ubij białka na sztywno, powoli dodając pozostały 1/2 szklanki białego cukru. Wbić białka do ciasta.
Wlać ciasto do przygotowanego naczynia.
Umieść naczynie w płytkiej patelni z gorącą wodą i piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 55 do 60 minut lub aż lekko rumiane.
Podawać na ciepło schłodzone z cukrem cukierniczym posypanym na wierzchu.