Ciasto Blum Coffee Crunch może być tylko deserem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 503 kalorie, 8G białka, oraz 38 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.05 za porcję. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 82 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz granulki kawy rozpuszczalnej, sok z cytryny, dobrze schłodzoną śmietanę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Cranberry Crunch Coffee Cake, Pumpkin Crunch Coffee Cake, oraz Ciasto Kawowe Peach Crunch.
Instrukcje
1
Aby Zrobić ciasto: umieść stojak na środku piekarnika i podgrzej piekarnik do 177°. Pokryj dno i boki 9-calowej okrągłej patelni z wyjmowanym dnem za pomocą nieprzywierającego sprayu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kostka Plus 1 łyżka Masła, Miękkiego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżka Naturalnego Smalcu
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
2
Mąkę, 3/4 szklanki cukru i sól przesiać do średniej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Ratujące życie
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
W misce miksera stojącego wyposażonego w mocowanie trzepaczki (lub w dużej misce, za pomocą ręcznego miksera) ubij żółtka i 1/4 szklanki cukru na średniej prędkości, aż będą gęste i bladożółte, około 4 minut. Stopniowo dodawać wodę, olej i wanilię, dobrze mieszając. Jeśli używasz miksera stojącego, przenieś mieszaninę do dużej miski, umyj i osusz miskę miksera i ubijaj (lub umyj ubijaki).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej Soli
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Dodać białka do dużej miski miksera (lub innej miski) i ubić do piany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
5
Dodać śmietanę z kamienia nazębnego i dalej ubijać, aż białka uformują miękkie szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Z Masłem Orzechowym
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
6
Dodaj pozostałą 1/2 szklanki cukru i ubijaj, aż utworzą się sztywne, błyszczące szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
7
Dodać skórkę z cytryny i sok i beat tylko do włączenia, o 15 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne Nonpareile
Białe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
8
Za pomocą gumowej szpatułki złóż mieszaninę żółtkową na białka. Stopniowo składaj suche składniki, około 1 szklanki na raz, aż do pełnego włączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem
9
Wlać ciasto do przygotowanej patelni tortowej i wygładzić wierzch łopatką.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżka Naturalnego Smalcu
4 Duże Precle Oblane Jogurtem
10
Piec ciasto przez 55 minut do 1 godziny, aż będzie złoty kolor i wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
11
Niech ciasto ostygnie całkowicie na stojaku chłodzącym, około 45 minut (usunięcie ciasta, gdy jest jeszcze ciepłe, spowoduje jego opróżnienie i prawdopodobnie rozerwanie).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
12
Uruchom szpatułkę offsetową po bokach ciasta, aby poluzować go z patelni. Trzymając krawędź patelni jedną ręką, naciśnij dno patelni w górę i na zewnątrz. Uruchom szpatułkę offsetową między ciastem a dnem, aby go zwolnić. Owinąć ciasto w folię i przechowywać w lodówce, aż będziesz gotowy do złożenia ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka Offsetowa
żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
13
Aby zrobić chrupnięcie kawy: przymocuj termometr cukierkowy do boku ciężkiego garnka o pojemności od 4 do 6 litrów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
Cukierki Skittles W Kształcie Kęsa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Candy
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
14
Dodaj cukier, kawę i syrop kukurydziany do garnka i gotuj na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu żaroodporną silikonową szpatułką, aż mieszanina osiągnie 132°, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy Cukier
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka Do Pieczenia
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
15
Tymczasem mocno płaszcz 13-by-18-by-1-calowy blachy do pieczenia z nonstick pieczenia sprayu. Zmierz sody oczyszczonej do ramekin lub filiżanki i umieścić w pobliżu stovetop, wraz z dużą trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kostka Plus 1 łyżka Masła, Miękkiego
Posypka Pomarańczowa Lub Cukier Pomarańczowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
16
Gdy chrupnięcie osiągnie 132°, zwiększ ciepło do wysokiej i stale mieszaj, aż chrupnięcie osiągnie305.
17
Usuń z ognia i szybko ubijaj sodę oczyszczoną w crunch; mieszanina rozszerzy się i napowietrza szybko, w ciągu kilku sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka Pomarańczowa Lub Cukier Pomarańczowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
18
Wlać crunch na blasze do pieczenia. Pozostawić do schłodzenia, niezakłócony, przez co najmniej 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
19
Za pomocą tasaka lub innego ciężkiego noża posiekaj crunch na ćwierć wielkości kawałki. (Chrupnięcie można wykonać z wyprzedzeniem i przechowywać w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej do 2 tygodni.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cleaver
1 żółty Owocowy Roll-up
1
Śmietanę, cukier, wanilię i kawę połączyć w dużej misce i ubić mikserem ręcznym, aż do uzyskania średnich szczytów.
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1
Umieścić ciasto na gramofonie lub podstawce do ciasta i za pomocą długiego ząbkowanego noża pokroić ciasto poziomo na pół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Zielone M&M’sy
2
Zdejmij górną połowę i umieść wyciętą stronę na talerzu. Obie połówki przykryć bitą śmietaną, używając około 1/2 szklanki na stronę. Rozrzuć 1 filiżankę crunch równomiernie, aby pokryć dolną połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)
3
Umieścić górną połowę, kremową stronę w dół, na wierzchu warstwy crunch i delikatnie docisnąć, aby wyrównać warstwy. Boki i wierzch ciasta zamrozić pozostałą bitą śmietaną. Przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
4
Kiedy będziesz gotowy do podania ciasta, przykryj boki i wierzch pozostałym chrupnięciem (jeśli wcześniej zastosujesz chrupnięcie, zacznie się topić i straci ukąszenie).
5
To ciasto najlepiej smakuje w dniu, w którym jest montowane. Przechowywać w pudełku z ciastem lub pod kopułą z ciastem w lodówce.