Ciasto Blum ' s Coffee Crunch

Ciasto Blum ' s Coffee Crunch
Ciasto Blum Coffee Crunch może być tylko deserem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 503 kalorie, 8G białka, oraz 38 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.05 za porcję. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 82 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz granulki kawy rozpuszczalnej, sok z cytryny, dobrze schłodzoną śmietanę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Cranberry Crunch Coffee Cake, Pumpkin Crunch Coffee Cake, oraz Ciasto Kawowe Peach Crunch.

Instrukcje

1
Aby Zrobić ciasto: umieść stojak na środku piekarnika i podgrzej piekarnik do 177°. Pokryj dno i boki 9-calowej okrągłej patelni z wyjmowanym dnem za pomocą nieprzywierającego sprayu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kostka Plus 1 łyżka Masła, Miękkiego1 Kostka Plus 1 łyżka Masła, Miękkiego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Mąkę, 3/4 szklanki cukru i sól przesiać do średniej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
W misce miksera stojącego wyposażonego w mocowanie trzepaczki (lub w dużej misce, za pomocą ręcznego miksera) ubij żółtka i 1/4 szklanki cukru na średniej prędkości, aż będą gęste i bladożółte, około 4 minut. Stopniowo dodawać wodę, olej i wanilię, dobrze mieszając. Jeśli używasz miksera stojącego, przenieś mieszaninę do dużej miski, umyj i osusz miskę miksera i ubijaj (lub umyj ubijaki).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Dodać białka do dużej miski miksera (lub innej miski) i ubić do piany.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Dodać śmietanę z kamienia nazębnego i dalej ubijać, aż białka uformują miękkie szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka Jaj (około 9)Białka Jaj (około 9)
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
6
Dodaj pozostałą 1/2 szklanki cukru i ubijaj, aż utworzą się sztywne, błyszczące szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
7
Dodać skórkę z cytryny i sok i beat tylko do włączenia, o 15 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
8
Za pomocą gumowej szpatułki złóż mieszaninę żółtkową na białka. Stopniowo składaj suche składniki, około 1 szklanki na raz, aż do pełnego włączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
9
Wlać ciasto do przygotowanej patelni tortowej i wygładzić wierzch łopatką.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
10
Piec ciasto przez 55 minut do 1 godziny, aż będzie złoty kolor i wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
11
Niech ciasto ostygnie całkowicie na stojaku chłodzącym, około 45 minut (usunięcie ciasta, gdy jest jeszcze ciepłe, spowoduje jego opróżnienie i prawdopodobnie rozerwanie).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
12
Uruchom szpatułkę offsetową po bokach ciasta, aby poluzować go z patelni. Trzymając krawędź patelni jedną ręką, naciśnij dno patelni w górę i na zewnątrz. Uruchom szpatułkę offsetową między ciastem a dnem, aby go zwolnić. Owinąć ciasto w folię i przechowywać w lodówce, aż będziesz gotowy do złożenia ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
13
Aby zrobić chrupnięcie kawy: przymocuj termometr cukierkowy do boku ciężkiego garnka o pojemności od 4 do 6 litrów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
Cukierki Sour Brite OctopusCukierki Sour Brite Octopus
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
14
Dodaj cukier, kawę i syrop kukurydziany do garnka i gotuj na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu żaroodporną silikonową szpatułką, aż mieszanina osiągnie 132°, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy CukierPosypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy Cukier
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka Do PieczeniaSzpatułka Do Pieczenia
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
15
Tymczasem mocno płaszcz 13-by-18-by-1-calowy blachy do pieczenia z nonstick pieczenia sprayu. Zmierz sody oczyszczonej do ramekin lub filiżanki i umieścić w pobliżu stovetop, wraz z dużą trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kostka Plus 1 łyżka Masła, Miękkiego1 Kostka Plus 1 łyżka Masła, Miękkiego
Groch FioletowyGroch Fioletowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
16
Gdy chrupnięcie osiągnie 132°, zwiększ ciepło do wysokiej i stale mieszaj, aż chrupnięcie osiągnie305.
17
Usuń z ognia i szybko ubijaj sodę oczyszczoną w crunch; mieszanina rozszerzy się i napowietrza szybko, w ciągu kilku sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch FioletowyGroch Fioletowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
18
Wlać crunch na blasze do pieczenia. Pozostawić do schłodzenia, niezakłócony, przez co najmniej 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
19
Za pomocą tasaka lub innego ciężkiego noża posiekaj crunch na ćwierć wielkości kawałki. (Chrupnięcie można wykonać z wyprzedzeniem i przechowywać w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej do 2 tygodni.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
CleaverCleaver
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
1
Śmietanę, cukier, wanilię i kawę połączyć w dużej misce i ubić mikserem ręcznym, aż do uzyskania średnich szczytów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1
Umieścić ciasto na gramofonie lub podstawce do ciasta i za pomocą długiego ząbkowanego noża pokroić ciasto poziomo na pół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Zielone M&M’sy3 Zielone M&M’sy
2
Zdejmij górną połowę i umieść wyciętą stronę na talerzu. Obie połówki przykryć bitą śmietaną, używając około 1/2 szklanki na stronę. Rozrzuć 1 filiżankę crunch równomiernie, aby pokryć dolną połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
3
Umieścić górną połowę, kremową stronę w dół, na wierzchu warstwy crunch i delikatnie docisnąć, aby wyrównać warstwy. Boki i wierzch ciasta zamrozić pozostałą bitą śmietaną. Przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
4
Kiedy będziesz gotowy do podania ciasta, przykryj boki i wierzch pozostałym chrupnięciem (jeśli wcześniej zastosujesz chrupnięcie, zacznie się topić i straci ukąszenie).
5
To ciasto najlepiej smakuje w dniu, w którym jest montowane. Przechowywać w pudełku z ciastem lub pod kopułą z ciastem w lodówce.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Magazyn