Ciasto Blum ' s Coffee Crunch

Ciasto Blum ' s Coffee Crunch
Ciasto Blum Coffee Crunch może być tylko deserem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 503 kalorie, 8G białka, oraz 38 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.05 za porcję. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 82 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz granulki kawy rozpuszczalnej, sok z cytryny, dobrze schłodzoną śmietanę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Cranberry Crunch Coffee Cake, Pumpkin Crunch Coffee Cake, oraz Ciasto Kawowe Peach Crunch.

Instrukcje

1
Aby Zrobić ciasto: umieść stojak na środku piekarnika i podgrzej piekarnik do 177°. Pokryj dno i boki 9-calowej okrągłej patelni z wyjmowanym dnem za pomocą nieprzywierającego sprayu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kostka Plus 1 łyżka Masła, Miękkiego1 Kostka Plus 1 łyżka Masła, Miękkiego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżka Naturalnego Smalcu1 łyżka Naturalnego Smalcu
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
2
Mąkę, 3/4 szklanki cukru i sól przesiać do średniej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
W misce miksera stojącego wyposażonego w mocowanie trzepaczki (lub w dużej misce, za pomocą ręcznego miksera) ubij żółtka i 1/4 szklanki cukru na średniej prędkości, aż będą gęste i bladożółte, około 4 minut. Stopniowo dodawać wodę, olej i wanilię, dobrze mieszając. Jeśli używasz miksera stojącego, przenieś mieszaninę do dużej miski, umyj i osusz miskę miksera i ubijaj (lub umyj ubijaki).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Dodać białka do dużej miski miksera (lub innej miski) i ubić do piany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
5
Dodać śmietanę z kamienia nazębnego i dalej ubijać, aż białka uformują miękkie szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Z Masłem OrzechowymCiasto Z Masłem Orzechowym
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
6
Dodaj pozostałą 1/2 szklanki cukru i ubijaj, aż utworzą się sztywne, błyszczące szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
7
Dodać skórkę z cytryny i sok i beat tylko do włączenia, o 15 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
8
Za pomocą gumowej szpatułki złóż mieszaninę żółtkową na białka. Stopniowo składaj suche składniki, około 1 szklanki na raz, aż do pełnego włączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
9
Wlać ciasto do przygotowanej patelni tortowej i wygładzić wierzch łopatką.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżka Naturalnego Smalcu1 łyżka Naturalnego Smalcu
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
10
Piec ciasto przez 55 minut do 1 godziny, aż będzie złoty kolor i wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
11
Niech ciasto ostygnie całkowicie na stojaku chłodzącym, około 45 minut (usunięcie ciasta, gdy jest jeszcze ciepłe, spowoduje jego opróżnienie i prawdopodobnie rozerwanie).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
12
Uruchom szpatułkę offsetową po bokach ciasta, aby poluzować go z patelni. Trzymając krawędź patelni jedną ręką, naciśnij dno patelni w górę i na zewnątrz. Uruchom szpatułkę offsetową między ciastem a dnem, aby go zwolnić. Owinąć ciasto w folię i przechowywać w lodówce, aż będziesz gotowy do złożenia ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
13
Aby zrobić chrupnięcie kawy: przymocuj termometr cukierkowy do boku ciężkiego garnka o pojemności od 4 do 6 litrów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
Cukierki Skittles W Kształcie KęsaCukierki Skittles W Kształcie Kęsa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
14
Dodaj cukier, kawę i syrop kukurydziany do garnka i gotuj na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu żaroodporną silikonową szpatułką, aż mieszanina osiągnie 132°, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy CukierPosypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy Cukier
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka Do PieczeniaSzpatułka Do Pieczenia
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
15
Tymczasem mocno płaszcz 13-by-18-by-1-calowy blachy do pieczenia z nonstick pieczenia sprayu. Zmierz sody oczyszczonej do ramekin lub filiżanki i umieścić w pobliżu stovetop, wraz z dużą trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kostka Plus 1 łyżka Masła, Miękkiego1 Kostka Plus 1 łyżka Masła, Miękkiego
Posypka Pomarańczowa Lub Cukier PomarańczowyPosypka Pomarańczowa Lub Cukier Pomarańczowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
16
Gdy chrupnięcie osiągnie 132°, zwiększ ciepło do wysokiej i stale mieszaj, aż chrupnięcie osiągnie305.
17
Usuń z ognia i szybko ubijaj sodę oczyszczoną w crunch; mieszanina rozszerzy się i napowietrza szybko, w ciągu kilku sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka Pomarańczowa Lub Cukier PomarańczowyPosypka Pomarańczowa Lub Cukier Pomarańczowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
18
Wlać crunch na blasze do pieczenia. Pozostawić do schłodzenia, niezakłócony, przez co najmniej 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
19
Za pomocą tasaka lub innego ciężkiego noża posiekaj crunch na ćwierć wielkości kawałki. (Chrupnięcie można wykonać z wyprzedzeniem i przechowywać w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej do 2 tygodni.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
CleaverCleaver
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
1
Śmietanę, cukier, wanilię i kawę połączyć w dużej misce i ubić mikserem ręcznym, aż do uzyskania średnich szczytów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1
Umieścić ciasto na gramofonie lub podstawce do ciasta i za pomocą długiego ząbkowanego noża pokroić ciasto poziomo na pół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Zielone M&M’sy3 Zielone M&M’sy
2
Zdejmij górną połowę i umieść wyciętą stronę na talerzu. Obie połówki przykryć bitą śmietaną, używając około 1/2 szklanki na stronę. Rozrzuć 1 filiżankę crunch równomiernie, aby pokryć dolną połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)
3
Umieścić górną połowę, kremową stronę w dół, na wierzchu warstwy crunch i delikatnie docisnąć, aby wyrównać warstwy. Boki i wierzch ciasta zamrozić pozostałą bitą śmietaną. Przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
4
Kiedy będziesz gotowy do podania ciasta, przykryj boki i wierzch pozostałym chrupnięciem (jeśli wcześniej zastosujesz chrupnięcie, zacznie się topić i straci ukąszenie).
5
To ciasto najlepiej smakuje w dniu, w którym jest montowane. Przechowywać w pudełku z ciastem lub pod kopułą z ciastem w lodówce.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Magazyn